Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα.Τα μέτρα της Τροχαίας (upd)

Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα αυτοκίνητα στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση και στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, λόγω της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα.

Σύμφωνα με την Τροχαία, από το ύψος των διοδίων Ρουπακίου της Αττικής οδού, στη Μαγούλα, αρχίζει το πρόβλημα προς Κόρινθο και συνεχίζεται και στην εθνική οδό μέχρι και την Κακιά Σκάλα.

Ανάσχεση παρατηρείται στα διόδια της Ελευσίνας (όπου λειτουργούν 25 ταμεία στο ρεύμα εξόδου για τη διευκόλυνση όσων αποχωρούν από την πρωτεύουσα).

Αυξημένη, αλλά με σταθερή ροή είναι η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, όπου παρατηρείται ανάσχεση περίπου 100 μέτρων στα διόδια Αφιδνών.

Αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση των οχημάτων στις εθνικές οδούς, στα ρεύματα εξόδου από τη Θεσσαλονίκη, καθώς μεγάλος αριθμός εκδρομέων των εορτών του Πάσχα εγκαταλείπει την πόλη.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων στην έξοδο προς ΠΑΘΕ και κατά διαστήματα στα διόδια των Μαλγάρων ανοίγουν οι μπάρες για ελεύθερη διέλευση προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία.

Αυξημένη αλλά χωρίς προβλήματα είναι η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών.

Ομαλή είναι η κυκλοφορία των οχημάτων εντός της πόλης, όπου αργότερα θα τεθούν σε ισχύ έκτακτα μέτρα της Τροχαίας με περιορισμούς στη στάθμευση και την κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο λόγω της περιφοράς Επιταφίων των Ιερών Ναών Αγίου Μηνά, Αγίου Δημητρίου, της Του Θεού Σοφίας και Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά (Μητρόπολη).

Η Τροχαία Θεσσαλονίκης συνιστά στους οδηγούς να απομακρύνουν εγκαίρως τα οχήματά τους από τα δρομολόγια περιφοράς των Επιταφίων, να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα καλύπτουν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων λαμβάνονται ενισχυμένα μέτρα από τις Υπηρεσίες Τροχαίας, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι και σήμερα απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών έως τις 16:00 το απόγευμα.

Στα ΚΤΕΛ, ήδη από εχθές μέχρι και αύριο Μεγάλο Σάββατο έχουν προστεθεί έκτακτα δρομολόγια. Όλα τα λεωφορεία αναχωρούν με πληρότητα σχεδόν 100%.

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» έως και την Τετάρτη του Πάσχα έχουν προγραμματιστεί 3.942 πτήσεις, παρουσιάζοντας διψήφια αύξηση σε σχέση με πέρσι.
Συγκεκριμένα, για σήμερα, έχουν προγραμματιστεί 589 πτήσεις εκ των οποίων οι επτά έκτακτες .

Αύριο Μεγάλο Σάββατο στο αεροδρόμιο της Αθήνας έχουν προγραμματιστεί 541 πτήσεις (6 έκτακτες) και την Κυριακή του Πάσχα 544 (10 έκτακτες).

Από το λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα 19 δρομολόγια, από την Ραφήνα εννέα ενώ από το Λαύριο τουλάχιστον πέντε.