Ψηφοφόρος ΚΚΕ ο αδερφός Αποστολάκη. «Δεν έπρεπε να πολιτευτεί ο Βαγγέλης»

Την άποψή του ότι ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης θα έπρεπε πρώτα να αποστρατευτεί πριν αναλάβει την υπουργική θέση εξέφρασε ο κατά 14 χρόνια μεγαλύτερος αδερφός του, Λευτέρης Αποστολάκης μιλώντας στην εκπομπή «Μαζί σου» από το Γεράνι Ρεθύμνου από όπου και κατάγεται η οικογένεια.

Ο Λευτέρης Αποστολάκης δήλωσε ότι δική του επιθυμία ήταν να μην βγάλει ο αδερφός του τη στολή μέχρι να τελειώσει την καριέρα του, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος δεν παρεξήγησε την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Γρηγόρη Σπαντιδάκη, καθώς όπως είπε «ο στρατιωτικός στην πολιτική κατευθείαν είναι λίγο δύσκολο»

Όπως ανέφερε ο ίδιος, ο Βαγγέλης προέρχεται από φτωχή οικογένεια 10 παιδιών και είναι ο Βενιαμίν, καθώς τα πρώτα πέντε παιδιά ήταν αγόρια, τα τέσσερα επόμενα κορίτσια και στη συνέχεια ήρθε στη ζωή αυτός.

Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά για τον χαρακτηρισμό που έχουν αποδώσει κάποιοι στο Ναύαρχο: «Ο ήρωας δεν είναι ο Βαγγέλης, είναι η μάνα του».

Πρόσθεσε δε ότι η οικογένεια Αποστολάκη έχει βγάλει κατά καιρούς και άλλους Ναύαρχους και Στρατηγούς.

Μιλώντας για τον χαρακτήρα του αδερφού του, ο Λευτέρης Αποστολάκης τον χαρακτήρισε αξιόλογο και καλό άνθρωπο και υπογράμμισε ότι είναι «άφοβος». Σημείωσε ταυτόχρονα ότι όταν ήταν μικρός ήταν λιγάκι ζωηρός αλλά καλός μαθητής και ότι η αγάπη του για τη θάλασσα ήταν εμφανής από πολύ μικρή ηλικία.

Ο ίδιος δήλωσε ότι υποστηρίζει το ΚΚΕ, δείχνοντας την ιδιαίτερη αδυναμία του προς τον γενικό γραμματέα του κόμματος με τη χαρακτηριστική φράση: «Ένα χαμόγελο του Δημητράκη δεν κάνουν όλοι τους εκεί μέσα», ενώ σε ερώτηση για το τι προτίθεται να πράξει σε περίπτωση που ο Ευάγγελος Αποστολάκης πολιτευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε χαμογελώντας ότι «ψήφο δεν έχει».

Σχολιάζοντας και την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ο Λευτέρης Αποστολάκης ανέφερε ότι το μεγαλύτερος βάρος της οικονομίας το σηκώνουν οι μικρομεσαίοι προσθέτοντας ότι «Τα μνημόνια φύγανε, τα ψέματα δεν φύγανε».