Θεοφάνεια: Χάθηκε ο σταυρός στην Κέρκυρα-Τον ανέκτησαν δύτες

Πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγαλοπρέπεια ο αγιασμός των υδάτων στην Κέρκυρα. Με… εφεδρικό σταυρό ολοκληρώθηκε η τελετή, αφού, ο πρώτος βρέθηκε, εκ των υστέρων, με τη συνδρομή δυτών.

Μπορεί το κρύο να ήταν έντονο, ωστόσο, στο παλιό λιμάνι της Κέρκυρας έσπευσε πολύς κόσμος από το πρωί, ώστε να παρεβρεθεί στον αγιασμό των υδάτων και να δει από κοντά τους τολμηρούς κολυμβητές που θα έδιναν τη δική τους “μάχη” για την ανεύρεση του τιμίου σταυρού στα παγωμένα νερά του νησιού.

Ωστόσο, η διαδικασία της ανεύρεσης του σταυρού είχε απρόοπτα. Αφού, ο σταυρός που έριξε στο νερό ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος δεν ήταν εφικτό να βρεθεί από τους κολυμβητές εξαιτίας της θολότητας των υδάτων. Έτσι, ο Μητροπολίτης προχώρησε στη ρίψη και δεύτερου, εφεδρικού σταυρού, ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η τελετή.
Όσο για τον πρώτο σταυρό, αυτός εντέλει βρέθηκε εκ των υστέρων με τη συνδρομή δυτών του λιμενικού σώματος.

Νωρίτερα, ο Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος είχε λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, ενώ, στο κήρυγμα του είχε τονίσει πως «ο Κύριός μας κατέρχεται στον Ιορδάνη ποταμό, αγιάζοντας ολάκερη την κτίση και μας απαλλάσσει από την κακία, τον ίδιο δηλαδή τον διάβολο. Συνεχίζεται αυτός ο αναβαπτισμός μέσα από το μυστήριο της αγάπης και των έργων του θεού. Μέσα από αυτό το μυστήριο καλούμαστε να «καθαρίσουμε». Τούτο το φως της δικαιοσύνης θα συνεχίσει να λάμπει και στις καρδιές των ανθρώπων».

Πηγή: corfupress.com