Γαβρόγλου για Ιεραρχία: Εμείς συνομιλούμε κατά κύριο λόγο με την κοινωνία

«Εμείς συνομιλούμε κατά κύριο λόγο με την κοινωνία» διεμήνυσε τη Δευτέρα ο Κώστας Γαβρόγλου ερωτηθείς αν φοβάται μια αρνητική απόφαση της Ιεραρχίας για τη συμφωνία Αρχιεπισκόπου – Τσίπρα στο Μαξίμου.

«Αυτά δεν γίνονται ανεξάρτητα από την τεράστια αποδοχή που έχει δείξει η κοινωνία για μια τόσο ιστορική συμφωνία» ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας κατά την έξοδό του από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου παρέστη στην κοπή της βασιλόπιτα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν πιστεύει ότι θα περάσει η συμφωνία Αρχιεπισκόπου - Τσίπρα, στο Μαξίμου, ο υπουργός απάντησε ότι «Η συμφωνία αυτή είναι ένα πλαίσιο, επεξεργαζόμαστε τις λεπτομέρειες και είμαστε απολύτως σίγουροι ότι το '19 θα είναι μια χρονιά που θα εξορθολογίσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μας με την Εκκλησία».

«Η καλή συνεργασία είναι δεδομένη, δείγματά της είδαμε και στο 2018. Το 2019 θα είναι μια σημαδιακή χρονιά για την καλύτερη συνεργασία, για τη διασφάλιση της μισθοδοσίας των ιερέων, για το νοικοκύρεμα των οικονομικών και βεβαίως για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία» σχολίασε ο κ. Γαβρόγλου. Και αυτό σε συνέχεια της ευχής του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου «η πατρίδα και η Ελλαδική Εκκλησία να έχουν συνεργασία για το καλό».

«Ο Θεός να χαρίσει μια χρονιά ευλογημένη σε όλους και κυρίως στην πατρίδα μας» ευχήθηκε από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ευχήθηκε σε όλους ο Θεός να χαρίσει μια χρονιά ευλογημένη και κυρίως στην πατρίδα μας, να ανοίξει δρόμους ειλικρινούς συνεργασίας.

Παρέστησαν αρκετοί αρχιερείς, καθηγητές πανεπιστημίου, Διευθυντές των Υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου, κληρικοί και λαϊκοί.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ