Κλείσιμο

Διαψεύδει η περιφέρεια Αττικής την καταγγελία Μπουρνούς για πλαστά έγγραφα

Μαίνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στην περιφέρεια Αττικής και στον δήμαρχο Ραφήνας - Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς σχετικά με την αντίδραση της τοπικής αυτοδιοίκησης στην καταστροφική φωτιά.

Με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια διαψεύδει την καταγγελία του κ. Μπουρνούς ότι υπάρχουν πλαστογραφημένα έγγραφα που φέρουν την υπογραφή της Συμβούλου Περιφέρειας Αττικής, Ιωάννας Τσούπρα, και τα οποία αναφέρονται σε έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστική Οργάνου την ημέρα της φωτιάς.

Η Περιφέρεια υπογραμμίζει πως η συνεδρίαση έλαβε χώρα κανονικά, προσθέτοντας με νόημα ότι τα πρακτικά δεν είναι δυνατόν να πλαστογραφηθούν καθότι «συντάσσονται και επικυρώνονται δεόντως και αποστέλλονται στους συμμετέχοντες σε αυτό όπως και έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση».

Ωστόσο, η Περιφέρεια υποστηρίζει ότι στο έγγραφο δεν γίνεται αφορά σε «απόφαση ‘εκκένωσης’», ούτε προχωρά σε «αξιολογικές κρίσεις έναντι ουδενός παράγοντα ή φορέα».

Ο κ. Μπουρνούς αντίθετα είχε υποστηρίξει πως στο αρχείο που αποκαλούσε πλαστογραφημένο αναγράφεται ότι του δόθηκε εντολή εκκένωσης. Διέψευσε εκ νέου κατηγορηματικά πως είχε λάβει τέτοια διαταγή, προσθέτοντας μάλιστα πως θα καταθέσει μηνύσεις καθώς επιχειρείται να μεταφερθούν ευθύνες.

Συνεχίζονται εν τω μεταξύ οι μαρτυρικές καταθέσεις στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την πυρκαγιά.

Σήμερα το πρωί κατέθεσε ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης. Έχουν επίσης κατα εξεταστεί ο κ. Μπουρνούς, ο δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, καθώς και επιτελικά στελέχη της Πυροσβεστικής.

Για τις επόμενες ημέρες έχουν κληθεί ο δήμαρχος Πεντέλης Δ. Στεργίου, ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα Δημ. Κατσιγιάννης. Αναμένεται να λάβει κλήση και ο Δημήτρης Μπαλτάκος, επικεφαλής της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών Λιμενικού Σώματος που επιχείρησε ανοιχτά του οικισμού Μάτι.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Φωτιά