Ολοκληρώθηκαν οι πορείες για την 24ωρη απεργία, «παρεμβάσεις» αναρχικών

Ειρηνικά ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στις κινητοποιήσεις στην πρωτεύουσα εκτιμάται ότι έλαβαν μέρος περισσότερα από 10.000 άτομα.

Το μεγαλύτερο μπλοκ ήταν του ΠΑΜΕ, που βάδισε από την Ομόνοια έως την Πλατεία Συντάγματος. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ άρχισε στις 11:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Σημειώνεται ότι λίγη ώρα πριν την έναρξη του συλλαλητηρίου στην Κλαυθμώνος ομάδα περίπου 20 κρανοφόρων εμφανίστηκε στον χώρο, έσκισε πανό της ΓΣΕΕ, πέταξε αυγά, και άφησε στο έδαφος φέιγ-βολάν που έγραφαν «Καμία συμμαχία με την εργοδοσία».

Οι δράστες αποχώρησαν λίγα λεπτά αργότερα, χωρίς να κλιμακωθεί η μικροένταση.

Λίγη ώρα αργότερα, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου έγραψαν με κόκκινο σπρέι συνθήματα στο εξωτερικό του κτηρίου της ΓΣΕΕ και πέταξαν φυλλάδια με τα οποία καταγγέλλουν την Γενική Συνομοσπονδία ότι εργάζεται για λογαριασμό των «αφεντικών».

Κυκλοφορία

Το κέντρο της Αθήνας ανοίγει σταδιακά για τους οδηγούς.

Λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινούνται από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης ενώ κανονικά θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια σε Μετρό και Ηλεκτρικό.

Χωρίς πλοία η χώρα

Στην 24ωρη απεργία θα συμμετέχει και η ΠΝΟ, με τα πλοία να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια της χώρας. Η απεργία θα ξεκινήσει 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Απεργούν καθηγητές και γιατροί

Τη συμμετοχή της στην απεργία αποφάσισε και η ΟΛΜΕ. Οι καθηγητές ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία στα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ θα διεξάγονται ενδοσχολικές εξετάσεις.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα Τετάρτη οι δημόσιες δομές Υγείας, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καλεί τα μέλη της σε προσυγκέντρωση στις 10:00 το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας την ένταξη των μελών της στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και ανάκτηση όλων των απωλειών που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι λόγω των μνημονίων.
Πηγή: skai.gr