To ΥΠΡΟΠΟ αγνόησε Σακελλαρίου και... Ρουβίκωνα . Σημαντικές ζημιές στο ΣτΕ

Τις προειδοποιήσεις του τέως προέδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελλαρίου, αλλά και του… Ρουβίκωνα αγνόησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αποτέλεσμα νέα καταδρομική επίθεση που προκάλεσε σημαντικές ζημιές, ύψους περί τα 15.000 ευρώ, στο κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Είναι ενδεικτικό ότι την ώρα της διάσκεψης της Ολομέλειας για το νόμο Κατρούγκαλου υπήρχε μόνο ένας (1) φρουρός, και απουσίαζε περιμετρική δύναμη.



Στην προηγούμενη φορά που η συλλογικότητα έκανε καταδρομική επίθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, με έγγραφό του προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο τέως πρόεδρος του ΣτΕ ζήτησε τη φρούρηση του κτιρίου, ενώ και ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, με αφορμή τις απειλές κατά του δημάρχου της Τήνου, είχε προειδοποιήσει μέσω μέσου κοινωνικής δικτύωσης για "επικείμενη ενέργεια". Εντούτοις, δεν έγινε τίποτα, με συνέπεια τη νέα επίθεση τη Δευτέρα, υπό το φως της ημέρας κι ενώ η περιοχή ήταν γεμάτη ανύποπτους περαστικούς.



Από το πρωί συνεργεία προσπαθούν να "επουλώσουν τις πληγές" του εμβληματικού νεοκλασικού με πιεστικά μηχανήματα για να καθαρίσουν τις λαδομπογιές. Το κτίριο έχει υποστεί σημαντικές ζημιές στην τοιχοποιία και τα σκαλιά λόγω της λαδομπογιάς που έχει χρησιμοποιηθεί, και είναι δύσκολο να αφαιρεθεί. Τα περίπου 50 με 60 άτομα της συλλογικότητας έχουν επίσης σπάσει τουλάχιστον 10 τζάμια, απείλησαν το μοναδικό φρουρό («κάτσε εκεί που είσαι είμαστε από τον Ρουβίκωνα»), έσπασαν το μηχάνημα ελέγχου και έφτασαν έως το Κέντρο Ελέγχου όπου έσπασαν τις οθόνες των καμερών κλειστού κυκλώματος.



Ανώτατοι δικαστικοί σχολίαζαν πολύ αρνητικά τη δεύτερη επίθεση των αντιεξουσιαστών στο ΣτΕ, και μάλιστα με απουσία αστυνομικής δύναμης την ώρα της συζήτησης ενός σημαντικού νόμου...



Πηγή: skai.gr