Κλείσιμο

Aστυνομικοί για Μπουτάρη: 4 αστυνομικοί δεν μπορούσαν να κάνουν συλλήψεις

Τέσσερις (4) αστυνομικοί, δύο ένστολοι και δύο με πολιτικά, ήταν όλη κι όλη η αστυνομική δύναμη που βρισκόταν στην εκδήλωση στο Λευκό Πύργο κατά τη βάναυση επίθεση στο Γιάννη Μπουτάρη, όπως ομολόγησε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τσαϊρίδης.

Ο κ. Τσαϊρίδης επισήμανε ότι σε περίπτωση προσπάθειας να γίνουν συλλήψεις των επιτιθέμενων στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, η κατάσταση θα γινόταν ανεξέλεγκτη, με κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας και των ίδιων των αστυνομικών. «Είχε ξεφύγει η κατάσταση. Δέχθηκαν και οι ίδιοι αστυνομικοί χτυπήματα» σημείωσε.

«Στην εκδήλωση στο Λευκό Πύργο για την υποστολή της σημαίας υπήρχε μεγαλύτερο πλήθος από το αναμενόμενο, και δεν υπήρχαν δυνάμεις γιατί ταυτόχρονα διεξαγόταν πορεία προς το τουρκικό προξενείο… Όταν το πλήθος άρχισε να αντιδρά στην παρουσία του κ. Μπουτάρη και η κατάσταση γινόταν ανεξέλεγκτη αυτοσκοπός της φρουράς και της ελαχίστης αστυνομικής δύναμης ήταν να απομακρυνθεί ο επίσημος» εξήγησε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων.

Ο Γιάννης Μπουτάρης μετέβη στο δικαστήριο για να παραστεί ως Πολιτική Αγωγή. Ο κ. Μπουτάρης συγκαλεί στις 4 το μεσημέρι το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να τοποθετηθεί για το θέμα. «Πράξη τυφλού μίσους» χαρακτηρίζει η διοικούσα παράταξη του δήμου Θεσσαλονίκης «Πρωτοβουλία» την επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης

Πηγή: skai.gr