Απαγόρευσαν σε παραπληγικό να επιβιβαστεί σε συρμό του ΟΣΕ

Άτομα καθηλωμένα σε αναπηρικά αμαξίδια απέκλεισαν την Τρίτη την σιδηροδρομική γραμμή στη Θεσσαλονίκη σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Η αιτία της αγανάκτησης τους το γεγονός πως δεν μπορούν να επιβιβαστούν στα τρένα, καθώς από τον Οκτώβριο δεν υπάρχει το ειδικό μηχάνημα που τους ανεβάζει στην αμαξοστοιχία!

Τα άτομα με κινητικά προβλήματα βρέθηκαν στις ράγες του σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης το πρωί, λίγες μόνο ώρες μετά την άρνηση του ΟΣΕ να βγάλει εισιτήριο στον Κώστα Κωνσταντή για να ταξιδέψει προς την Αθήνα επειδή δεν είχε ενημερώσει για το ταξίδι του 48 ώρες πριν...

Όπως κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ο κ. Κωνσταντής, πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, «μού είπαν ότι απαγορεύεται να επιβιβαστώ στο τρένο διότι δεν κάνουν αποδεκτό το ηλεκτρονικό καρότσι». Ο κύριος Κωνσταντής πάντως με καθυστέρηση μίας ημέρας… αποβιβάστηκε τελικά το απόγευμα στο σταθμό Λαρίσης με τη βοήθεια του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και χρησιμοποιώντας ένα ελαφρύτερο αμαξίδιο της εταιρείας.

Το πρόβλημα δημιουργείται εξαιτίας της έλλειψης ειδικών ανυψωτικών μηχανημάτων που ανεβάζουν τα αναπηρικά αμαξίδια στους συρμούς.

«Μπαλάκι» οι ευθύνες


Ο ΟΣΕ υποστηρίζει πως διαθέτει δύο τέτοια μηχανήματα, και επιρρίπτει την ευθύνη στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη μη χρήση τους. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την πλευρά της υποστηρίζει πως ουδέποτε παρέλαβε από τον ΟΣΕ τέτοια μηχανήματα!

Πάντως, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε ο ΟΣΕ φέρεται να πλήρωσε την Τρίτη τον προμηθευτή των ανυψωτικών μηχανημάτων και επομένως από την Τετάρτη θα τα παραδώσει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Πηγή: skai.gr