Κλείσιμο

Βίτσας: Αύξηση 33% των προσφυγικών ροών το α’ τρίμηνο 2018

Κατά 33% αυξήθηκαν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας το πρώτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τον Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος αποκάλυψε από τη Βουλή ότι η ενίσχυση των ροών εντάσσεται στο πλαίσιο της τουρκικής προκλητικότητας.

Ο νέος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υπογράμμισε εμφατικά ότι δεν μπορεί να γίνει επουδενί κι από κανέναν αποδεκτή η θέση της Άγκυρας και του Ταγίπ Ερντογάν ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες ως μοχλός πίεσης.

Ο κ. Βίτσας προανήγγειλε δέσμη μέτρων με στόχο τη βελτίωση της κατάστασης στα νησιά του Αιγαίου, καθώς και των δομών ασύλου και πρώτης υποδοχής, ανακοινώνοντας ότι η κυβέρνηση στοχεύει να καταθέσει έως τέλος Απριλίου το νόμο για την απλοποίηση των διαδικασιών απονομής ασύλου.

Ειδικά για τα νησιά του Αιγαίου όπου λειτουργούν hot spot, ο Δημήτρης Βίτσας εξήγγειλε κατασκευή έργων.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος επέκρινε την κυβέρνηση για «ανικανότητα» διαχείρισης του προσφυγικού, ο υπουργός Μετανάστευσης, υποστήριξε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η θεσμοθέτηση σχεδίου εθνικής στρατηγικής.

Στο σχέδιο θα έχουν ενεργό ρόλο και οι Δήμοι και θα περιλαμβάνει σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών για τις οποίες όπως είπε θα ενημερωθούν όλα τα κόμματα.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά