Εισβολή αντιεξουσιαστών στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Εισβολή στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη (Εγνατίας 76) πραγματοποίησαν μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης για την Ηριάννα και τον Περικλή.

Περίπου δέκα μέλη της Κίνησης ανέβηκαν στον τρίτο όροφο που βρίσκονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, κρέμασαν πανό από τα παράθυρα και συνομίλησαν με στελέχη του κόμματος για το ζήτημα της Ηριάννας και του Περικλή. Όταν κατέβηκαν από τα γραφεία, αστυνομικοί τους οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, που βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (Αριστοτέλους και Ερμού), για προσαγωγή και εξακρίβωση στοιχείων και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εξάλλου, συγκέντρωση στα Προπύλαια σήμερα στις 18.00 το απόγευμα διοργανώνουν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Ηριάννα και το Περικλή.

Υπενθυμίζεται ότι η Ηριάννα και ο Περικλής βρίσκονται στην φυλακή μετά την καταδίκη τους τον Ιούνη του 2017.

Η υπόθεσή τους εκδικάζεται στις 21 Μαρτίου για τρίτη φορά στο Εφετείο Αθηνών.

Η Ηριάννα κατηγορείται ως μέλος της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς και για οπλοκατοχή, με βάση ένα δείγμα DNA που βρέθηκε στον γεμιστήρα ενός όπλου, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά και χωρίς αναστολή.

Πηγή: skai.gr