Με επίθεση στην ανατολική Μεσόγειο απειλεί (και πάλι) ο σύμβουλος Ερντογάν

Νέες απειλές για θερμό επεισόδιο στην ανατολική Μεσόγειο, και ειδικά στην Αποκλειστική Ζώνη της Κύπρου, εκστόμισε ο σύμβουλος του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ.

Σύμφωνα με κυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Μπουλούτ είπε ότι ο «αρχιστράτηγος» Ερντογάν θα δώσει εντολή για χτύπημα εάν η κυπριακή πλευρά προσπαθήσει να προχωρήσει σε υποθαλάσσιες γεωτρήσεις χωρίς την άδεια της Άγκυρας.

«Το λέω καθαρά. Σε οποιοδήποτε πεδίο στο οποίο δεν δίνουμε άδεια, σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή προβοκάτσια, προσωπικά ο αρχιστράτηγός μας ο Ερντογάν θα δώσει την εντολή για χτύπημα. Κανένας να μην έχει αμφιβολία γι' αυτό», φέρεται να είπε ο προεδρικός σύμβουλος στην κρατική τηλεόραση TRT.

Η δήλωση Μπουλούτ έρχεται λίγες ημέρες αφότου το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό κατόρθωσε να εμποδίσει γεωτρύπανο της ιταλικής εταιρείας ENI από το να εκτελέσει έρευνες για υδρογονάνθρακες στο τεμάχιο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο σύμβουλος του κ. Ερντογάν προκάλεσε μάλιστα την ENI και το ιταλικό Ναυτικό να προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν τη γεώτρηση. «Εάν έχετε το θάρρος μπείτε», είπε.

Σημειώνεται πως ο κ. Μπουλούτ είναι γνωστός για τις προκλητικές δηλώσεις του και συχνά προκαλεί δηκτικές αντιδράσεις στη Λευκωσία και την Αθήνα.
Πηγή: skai.gr