Προστασία για να ανοίξουν τις Κυριακές ζητούν οι καταστηματάρχες

Την προστασία όσων καταστημάτων ανοίξουν τις τρεις Κυριακές που προβλέπεται μέσα στην εορταστική περίοδο, ζητά από την πολιτεία ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ).

«Σε μια ύστατη προσπάθεια από πλευράς του Συνδέσμου μας αποφυγής γεγονότων παρόμοιων με αυτά της Κυριακής 5/11/2017, καθώς και προηγούμενων Κυριακών (…) που είχαν σαν αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών και σωματικών βλαβών, προπηλακισμών, εξυβρίσεων και προσβολών ιδιοκτησίας και προσωπικότητας, απευθύνουμε έκκληση και καλούμε την ελληνική πολιτεία όπως ανταποκριθεί στο στοιχειώδες καθήκον της που σχετίζεται με τη διαφύλαξη της άσκησης του δημοκρατικού δικαιώματος της ελεύθερης επιλογής των Ελλήνων πολιτών».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νομοταγείς επιχειρήσεις δεν είναι μόνο ο αριθμός των Κυριακών που επιτρέπεται να είναι ανοικτές, αλλά ποιες από αυτές μπορούν να ανοίξουν χωρίς να παρεμποδιστούν παράνομα, σημειώνει ο ΣΕΛΠΕ.

Ο Σύνδεσμος ζητά από την πολιτεία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να «πράξουν τα δέοντα» ώστε να περιφρουρηθεί η τάξη και να διασφαλιστεί το ήρεμο κλίμα μέσα τις επόμενες Κυριακές, «προς όφελος των πολιτών, της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου».
Πηγή: skai.gr