Ένταση έξω από το Ειρηνοδικείο της Αθήνας για τους πλειστηριασμούς

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, όταν μέλη της Λαϊκής Ενότητας, καθώς και μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτήριο που είχαν αποκλείσει τα ΜΑΤ για να εμποδίσουν πλειστηριασμό με επισπεύδοντα ιδιώτη.

Κατά τη διάρκεια της έντασης άγνωστοι πέταξαν αυγά προς τους αστυνομικούς.

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών στην Ευελπίδων μετέβη νωρίτερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου με μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω». Κατέθεσαν αίτηση για να τους δοθούν τα στοιχειά των επικεφαλής αστυνομικών που υπηρετούσαν σήμερα και την προπερασμένη Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο, προκειμένου να κινηθούν νομικά εναντίον τους.

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα είχαν αναβληθεί οι πλειστηριασμοί με επισπεύδοντες τράπεζες και το Δημόσιο, με απόφαση του Συλλόγου Συμβολαιογράφων, προκειμένου να υλοποιηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις που προβλέπουν ακόμη και την επ' αυτοφώρω διαδικασία για όσους παρεμποδίζουν τους πλειστηριασμούς.

Το πρωί, μέλη της Λαϊκής Ενότητας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στον Πειραιά, όπου επρόκειτο να διεξήχθη ηλεκτρονικός πλειστηριασμός.
Πηγή: skai.gr