Μαυραγάνης κατά Αρχής Προστασίας Δεδομένων: Να τιμούμε τους λόγους μας

Συνέχεια δίνει η κυβέρνηση, στην αντιπαράθεσή της με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα όσον αφορά την διαδικτυακή αίτηση για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ώστε να αποφευχθεί η πολυήμερη ταλαιπωρία του κόσμου με ουρές στο Μετρό. 

Ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Νίκος Μαυραγάνης επιτέθηκε στην Ανεξάρτητη Αρχή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «να έχουμε την παρρησία των λόγων μας, να τιμούμε τους λόγους μας, δεν τιμούν τους λόγους τους».

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών δεδομένων σε αντίθεση, με τα όσα υποστήριξαν οι Χρήστος Σπίρτζης και Νίκος Μαυραγάνης μέσω του ΣΚΑΪ, επέμεινε την Τετάρτη ότι με τις αποφάσεις της γνωμοδότησε ότι η υποβολή αίτησης μέσω διαδικτύου για την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου «δεν προσκρούει σε θεμελιώδεις αρχές της προστασίας προσωπικών δεδομένων». «Η Αρχή όχι μόνο δεν την απαγόρευσε, αλλά αντιθέτως την επέτρεψε ρητώς» ανέφερε μάλιστα την Τετάρτη σε ανακοίνωσή της η Αρχή.

Απαντώντας, ο υφυπουργός δήλωσε ότι «μας απαγόρευσαν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης (…) Επικαλούμαι τα έγγραφα για την αλήθεια».

Τους καλέσαμε σε διάλογο, είπε μάλιστα για τα μέλη της Αρχής ο υφυπουργός, προσθέτοντας ότι μας είπαν ότι ‘’η αρχή δεν μετακινείται’’. «Δεν θέλουν διάλογο» σημείωσε ο Νίκος Μαυραγάνης. 

Υπενθυμίζεται ότι η διάθεση των εισιτηρίων για μεμονωμένες διαδρομές, με αντίτιμο 1,40 ευρώ, αρχίζει από τη Δευτέρα.
Πηγή: skai.gr - Σ.Κ