Στον ανακριτή οδηγείται ο ύποπτος τζιχαντιστής της Αλεξανδρούπολης

Ενώπιον του ανακριτή οδηγείται σήμερα στις 10:00 το πρωί ο 32χρονος ύποπτος τζιχαντιστής από τη Συρία που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα στην Αλεξανδρούπολη.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει επικοινωνήσει με την Interpol, τη Europol, και τις αρμόδιες Αρχές στην Τουρκία και τη Συρία ώστε να συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία για τη δράση του 32χρονου, που είναι ύποπτος για παλαιότερη συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος και στον συριακό βραχίονα της αλ-Κάιντα.

Η συνήγορός του δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι θα ζητήσει 24ωρη αναβολή ώστε να γίνει περαιτέρω συλλογή στοιχείων, ενώ παράλληλα έχει ζητήσει να έλθει στην Αλεξανδρούπολη η σύζυγος του συλληφθέντα ώστε να καταθέσει.

Στο κινητό τηλέφωνο του συλληφθέντα βρέθηκαν φωτογραφίες και βίντεο που τον εικονίζουν με βαρύ οπλισμό, όμως η δικηγόρος υποστήριξε ότι το υλικό αποδεικνύει πως ο εντολέας της δεν είναι σε καμία περίπτωση στέλεχος ή μαχητής του Ισλαμικού Κράτους. Εξήγησε ότι τα μέλη του ISIS ντύνονται και κινούνται με συγκεκριμένο τρόπο.

Προσέθεσε ότι ο 32χρονος ουδέποτε υπέγραψε την έκθεση κατάσχεσης και σωματικής έρευνας για τα εν λόγω βίντεο και τις φωτογραφίες.

Ο 32χρονος συνελήφθη μετά από καταγγελία της συζύγου του για κακοποίηση, όμως η συνήγορός του είπε στον ΣΚΑΪ η γυναίκα του είναι πολύ νέα και δεν γνωρίζει ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο ISIS και αντικαθεστωτικές συριακές οργανώσεις, όπως ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός.

Υποστήριξε δε ότι οι αστυνομικοί που πήραν κατάθεση από την σύζυγο της είπαν ότι θα την αφήσουν ελεύθερη εάν τους πει ότι ο άντρας της συνδέεται με το ISIS.
Πηγή: skai.gr