Φυλακή με αναστολή για τα μέλη του Ρουβίκωνα

Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή καταδικάστηκαν τα 18 μέλη του της ομάδας αντιεξουσιαστών «Ρουβίκωνας», που οδηγήθηκαν ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης, μετά την έφοδο που πραγματοποίησαν στην πρεσβεία της Ισπανίας.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν κατά περίσταση μόνο για το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, όπως και για το ότι αρνήθηκαν να δακτυλοσκοπηθούν μετά τη σύλληψή τους. Για την άρνησή τους αυτή καταδικάστηκαν σε χρηματική ποινή ύψους 400 ευρώ.

Αντίθετα, το δικαστήριο τους απήλλαξε από την κατηγορία της παράνομης βίας. Η απόφαση ήταν σύμφωνη και με την εισαγγελική πρόταση.

Στις απολογίες τους οι συλληφθέντες υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, ότι δεν τέλεσαν καμία αξιόποινη πράξη και προσέθεσαν ότι πήγαν στην πρεσβεία της Ισπανίας, η οποία δεν προχώρησε σε μήνυση σε βάρος.

Υποστήριξαν ότι η ενέργειά τους ήταν πολιτική διαμαρτυρία.

Κατά το κατηγορητήριο τα μέλη του «Ρουβίκωνα» εισήλθαν παράνομα στο χώρο της Ισπανικής πρεσβείας και ανάρτησαν πανό στα ισπανικά με συνθήματα κατά της βίας στην Καταλονία ενώ πέταξαν και φέιγ βολάν.
Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου