Σοβαρές δυσλειτουργίες στην πιλοτική εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Ταλαιπωρία και μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται αυτή την ώρα στα εκδοτήρια του Μετρό στο Σύνταγμα αλλά και στο τραμ, για την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Σοβαρές δυσλειτουργίες διαπιστώνονται από το πρωί, καθώς λίγο πριν τις 11 σταμάτησε να λειτουργεί το εν λόγω σύστημα στον σταθμό της Ομόνοιας, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν οι επιβάτες για μεγάλο χρονικό διάστημα και ο κόσμος να παραπέμπεται πλέον σε άλλους σταθμούς.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ Λευτέρης Ρενιέρης είπε σήμερα στον ΣΚΑΪ ότι ο ελληνικός λαός πλήρωσε ακριβά ένα σύστημα που δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει και έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα σε επιβάτες και εργαζόμενους.

Όπως εξήγησε, υπάρχουν πέντε διαφορετικά λογισμικά ανάμεσα στα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων πολλαπλής διαδρομής, έκδοσης καρτών αλλά και στα ακυρωτικά μηχανήματα και αν δεν επιλυθεί το πρόβλημα ο κόσμος θα ταλαιπωρηθεί.

«Στον εισαγγελέα πρέπει να πάει ο ίδιος ο Σπίρτζης» είπε ο κ. Ρενιέρης με αφορμή την χθεσινή δήλωση του υπουργού ότι θα παραπέμπεται στο Πειθαρχικό και στην Δικαιοσύνη με το ερώτημα της απόλυσης, όποιος εργαζόμενος αρνηθεί την έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών.

Ο κ. Ρενιέρης σημείωσε επίσης ότι στο τέλος του μήνα θα είναι αδύνατον να εκδώσει και να εξυπηρετήσει το σύστημα του ΟΑΣΑ τις περίπου 500.000 κάρτες απεριορίστων διαδρομών που θα πρέπει να εκδοθούν ηλεκτρονικά.
Πηγή: skai.gr