Κλείσιμο

ΠΟΕ-ΟΤΑ για κινητοποιήσεις: Δεν θα γίνουμε εμείς αιτία να χυθεί αίμα

«Δεν θα γίνουμε εμείς αιτία να χυθεί αίμα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας για την τύχη της πολυήμερης κινητοποίησης, αναφορά που μπορεί να ερμηνευτεί και ως πρόθεση αναστολής των κινητοποιήσεων.

«Ο εισαγγελέας ζητά τα ονόματά μας, είμαστε γνωστοί, δεν φορέσαμε ποτέ κουκούλα εδώ είμαστε, η κοινωνία μας συμπαραστέκεται και μάς σφίγγει το χέρι» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις του κόσμου στην απεργία τους, πρόσθεσε ότι «ήμασταν η πρώτη συνδικαλιστική ομάδα που ανάγκασε τον πρωθυπουργό να μας δεχθεί και ο κόσμος το χαίρεται που κάποιοι σήκωσαν ανάστημα στα μνημόνια».

«Θα ληφθούν όλα τα μέτρα για να περιφρουρηθεί η δημόσια υγεία» διαμήνυσε ο Δημήτρης Βίτσας ερωτηθείς για ενδεχόμενο συμμετοχής του στρατού στην αποκομιδή. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση στην παρούσα φάση κρατά στάση αναμονής μέχρι τη συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

«Περιμένουμε την απόφαση, από την άλλη μεριά δεν μπορεί κανείς να διακινδυνεύσει τη δημόσια υγεία ούτε στη διαδικασία ενός τέτοιου αγώνα θα πρέπει η συνδικαλιστική ηγεσία θα τιμωρήσει την κοινωνία» τόνισε ο υπουργός Άμυνας. «Το υπουργείο Άμυνας αυτοβούλως δεν κάνει τίποτα» διευκρίνισε πάντως.

«Η πρόταση της NΔ για σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα συμβάλει στη λύση του προβλήματος» είπε στον ΣΚΑΪ ο Κώστας Κυρανάκης.

«Επιτακτική η ανάγκη λήξης των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και άμεσης αποκομιδής των απορριμμάτων από τους δρόμους. Με τη δημόσια υγεία δεν επιτρέπεται να παίζει κανείς» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.
Πηγή: skai.gr