Λοβέρδος για ΣΕΚΑΠ:Εκκρεμούσε απόφαση Δικαιοσύνης- Εδώ δεν είναι Βενεζουέλα

Ξεκάθαρες απαντήσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης αναφορικά με τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Ιβάν Σαββίδης είχε ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την αποφυγή των προστίμων από λαθρεμπόριο που είχαν επιβληθεί στην ΣΕΚΑΠ και η οποία είχε εξαγοραστεί πλέον από τον ίδιο, ζητάει με ερώτηση του στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τονίζει πως αν τα δημοσιεύματα ευσταθούν τότε η «φωτογραφική-χαριστική» τροπολογία που ψηφίστηκε από την κυβερνώσα πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την απαλλαγή του επιχειρηματία από τα πρόστιμα, «συνιστά παρέμβαση της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσία στη δικαστική».

«Αν έτσι έχουν τα πράγματα. Τότε το σκάνδαλο Σαββίδη-ΣΕΚΑΠ παίρνει ακόμα βαρύτερη μορφή και διάσταση και τίθενται με ζητήματα κυβερνητικών ευθυνών», υπογραμμίζει ο κ. Λοβέρδος.

«Εκκρεμούσε η έκδοση απόφασης εφετείου για την περίπτωση Σαββίδη-ΣΕΚΑΠ κι αντί να βγάλει απόφαση το δικαστήριο έβγαλε απόφαση η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ; Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;» διερωτήθηκε ο κ. Λοβέρδος.

«Εδώ δεν είναι Βενεζουέλα. Αν αυτό είναι αλήθεια κύριε υπουργέ της Δικαιοσύνης το σκάνδαλο πια αποκτά διαστάσεις μεγατόνων»

Ο ίδιος καταλήγει με δύο κρίσιμα ερωτήματα: Πρώτον εάν πράγματι υπήρχε δική σε εξέλιξη για τα πρόστιμα κι αν Ναι καλεί τον Σταυρό Κοντονή να απαντήσει ποιο δικαστήριο την επιδίκασε και σε ποιο στάδιο βρισκόταν.


Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά