Κανονικά ο τελικός Κυπέλλου μετά την απίστευτη βία στο Πανθεσσαλικό (pics)

Κανονικά διεξάγεται ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο Βόλο, παρά τα βίαια επεισόδια που αμαύρωσαν μία αναμέτρηση που κανονικά θα έπρεπε να αποτελεί γιορτή για το ποδόσφαιρο.

Η σέντρα έγινε στις 21:00 το βράδυ, μισή ώρα αργότερα από ό,τι ήταν αρχικά προγραμματισμένο, μετά από σκηνές απίστευτης βίας εντός και εκτός του Πανθεσσαλικού γηπέδου. Ο αγώνας μεταδίδεται ζωντανά από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το sport-fm πάντως, τα πνεύματα παραμένουν τεταμένα. Λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα ξέσπασε νέα εστία βίας στα επίσημα του σταδίου, με συμπλοκές ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων. Σύμφωνα με ανθρώπους της ΑΕΚ, τα συγκεκριμένα επεισόδια προκλήθηκαν από δήθεν προσωπικό ασφαλείας του ΠΑΟΚ.

inner


Νωρίτερα, χούλιγκαν των δύο ομάδων ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις σώμα με σώμα, με καδρόνια και καθίσματα, σε πεζογέφυρα που οδηγεί στο Πανθεσσαλικό γήπεδο και περιβάλλει τον αγωνιστικό χώρο.

Απεσταλμένοι του ΣΚΑΪ μετέδωσαν σκηνές όπου χούλιγκαν κλοτσούν τους «αντιπάλους» τους στο κεφάλι, άτομα ξυλοκοπούνται, ενώ σε κάποιο σημείο διάφορες ομάδες οπαδών κατάφεραν να αρπάξουν αντιπάλους και να τους κρατήσουν για λίγη ώρα ως «ομήρους».

Δεκάδες τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του Βόλου, όμως για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για προσαγωγές ή συλλήψεις. Κύκλοι της Αστυνομίας χαρακτήρισαν νωρίτερα τα επεισόδια ως χαμηλής έντασης.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, στο ίδρυμα παραμένουν 11 άτομα, εκ των οποίων ο ένας έχει τραυματιστεί με κατσαβίδι στο στήθος, αν και δεν υπάρχουν ανησυχίες για τη ζωή του.

inner


Νωρίτερα, περίπου 30 οπαδοί του ΠΑΟΚ κατόρθωσαν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και άρπαξαν ακόμα και το σημαιάκι του κόρνερ, ενώ ακολούθησαν αψιμαχίες με την Αστυνομία.

Άλλοι οπαδοί πέταξαν καθίσματα και αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο ενώ έχουν εκτοξευθεί και φωτοβολίδες.

inner
inner



Το πρώτο κύμα έντασης σημειώθηκε λίγο νωρίτερα, λίγο μετά τις 17:30, ενώ πομπή οπαδών της ΑΕΚ πλησίαζε το γήπεδο. Ομάδα νεαρών ενεπλάκη σε αψιμαχία με αστυνομικούς, η οποία κλιμακώθηκε και οδήγησε σε δεκάλεπτη σύγκρουση.

Οι νεαροί πέταξαν βόμβα μολότοφ και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Δεκάδες οπαδοί έτρεξαν πανικόβλητοι προς το γήπεδο και μπήκαν χωρίς κανέναν έλεγχο, ενώ η ατμόσφαιρα γύρω από το Πανθεσσαλικό είναι αποπνικτική.

inner

Πηγή: skai.gr