Στην έλλειψη πολιτικής βούλησης σκαλώνει η επιχείρηση αντιεξουσιαστικό ΚΕΠ

Στην έλλειψη πολιτικής  βούλησης «σκαλώνει» η μεγάλη «επιχείρηση» για την απομάκρυνση του λεγόμενου «αντιεξουσιαστικού ΚΕΠ» που έχει εκπονηθεί από αξιωματικούς της ΕΛΑΣ μετά την αυτονόητη διαπίστωση της πολεοδομικής παράβασης!

Οι αστυνομικοί έχουν λάβει καταθέσεις από υπευθύνους του δήμου, αναζητούν, χωρίς όμως θετική ανταπόκριση, τυχόν διαχειριστές του χώρου, και αναμένεται να διαβιβάσουν το αποτέλεσμα της έρευνας στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος θα δώσει παραγγελία για απομάκρυνση του κοντέινερ. Ας σημειωθεί ότι κάτι αντίστοιχο έχει αποφασιστεί και για καταλήψεις δημοσίων κτιρίων χωρίς όμως να έχει υλοποιηθεί η εκκένωσή τους, παρά μόνο σε δύο περιπτώσεις.

Το σχέδιο απομάκρυνσης του «αντιεξουσιαστικού ΚΕΠ», περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση τουλάχιστον τριών διμοιριών των ΜΑΤ, δύο ομάδων ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας), στελεχών της Κρατικής Ασφάλειας, ομάδων ΔΙΑΣ, ενός βαρέος οχήματος, ενδεχομένως τρακτέρ, και ενός γερανοφόρου οχήματος για την απομάκρυνση του κοντέινερ, ενώ στο χώρο θα υπάρχει για προληπτικούς λόγους και ένα ασθενοφόρο. Υπενθυμίζεται ότι το κοντέινερ εγκαταστάθηκε στην πλατεία Εξαρχείων, με άγνωστο τρόπο στις 8 Απριλίου, και εγκαινιάστηκε μετά από 10 ημέρες.

Πηγή: skai.gr