Διακόπηκε η δίκη για την υπόθεση Siemens, μετά από 11 χρόνια αναμονής

Διακόπηκε έως τις 6 Μαρτίου η δίκη για το σκάνδαλο Siemens, που αφορά τη σύμβαση που είχε συνάψει ο γερμανικός κολοσσός με τον ΟΤΕ στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Η υπόθεση εκκρεμεί εδώ και 11 χρόνια, ενώ η επίμαχη σύμβαση υπογράφηκε προ 20ετίας.

Η διακοπή αποφασίστηκε λόγω αδυναμίας στη σύνθεση της έδρας, αφού διαπιστώθηκε ότι μία δικαστής είχε συγγενική σχέση με έναν εκ των παραγόντων της δίκης.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η μεταφορά της δίκης στην μεγάλης χωρητικότητας αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών, καθώς δεν υπήρχε επαρκής χώρος σε οποιονδήποτε άλλο χώρο.

Δικάζονται συνολικά 64 άτομα με βαριές κατηγορίες, με τις πιο σοβαρές να αφορούν δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Κυριότεροι υπόδικοι είναι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens στην Ελλάδα, Μιχάλης Χριστοφοράκος – ο οποίος βρίσκεται στη Γερμανία και εκπροσωπείται από συνήγορό του – και ο Χρήστος Καρβέλας, που αναζητείται από το 2009.

Στο εδώλιο θα βρεθούν επίσης πολλά στελέχη της Siemens, καθώς και ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Τσουκάτος, που δικάζεται για το ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα που έλαβε από τον κ. Χριστοφοράκο για το κομματικό ταμείο, κάτι που έχει παραδεχτεί.

Στη διαδικασία επικράτησε μία παράξενη ατμόσφαιρα, καθώς παρόντες ήταν εκπρόσωποι διάφορων κινημάτων και ομάδων, όπως το «Δεν Πληρώνω».

Εμφάνιση πραγματοποίησε επίσης η πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζοντας ότι θέλει να παραστεί ως πολιτική αγωγή ώστε να μην παραγραφεί η υπόθεση.
Πηγή: skai.gr - Δημήτρης Δαμιανός