Αντωνοπούλου: Στις θέσεις του το 65% των υπαλλήλων-φαντασμάτων στα κέντρα φιλοξενίας

Στο άδειασμα του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα προχώρησε η Ράνια Αντωνοπούλου, επιχειρώντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις σχετικά με την επιβεβαίωση εκ μέρους του υπουργού των δημοσιευμάτων για εργαζόμενους «φαντάσματα» στα κέντρα φιλοξενίας της χώρας.

Σε αντίθεση με τις δηλώσεις του κ. Βίτσα περί του ότι το 80% των 2.500 προσληφθέντων δεν έχουν εμφανιστεί καν στα κέντρα φιλοξενίας, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, επικαλούμενη στοιχεία των Δημάρχων, διαβεβαίωσε ότι κατά μέσο όρο το 63% έως 65% εξ αυτών έχει αναλάβει ήδη καθήκοντα.

Οι υπόλοιποι, συμπλήρωσε, απασχολούνται σε άλλες δομές των Δήμων σχετικά με το προσφυγικό, επειδή μειώθηκαν οι ανάγκες που υπήρχαν στα κέντρα φιλοξενίας λόγω περιορισμού των εισροών.

«Οι ίδιοι οι δήμαρχοι μας λένε ότι ο μέσος όρος τοποθετήσεων στα κέντρα φιλοξενίας είναι περί του 63% - 65% κι όσοι δεν εργάζονται εκεί καλύπτουν ανάγκες που έχουν προκύψει ακριβώς λόγω προσφυγικού. Για να σταματήσει λοιπόν η παραπληροφόρηση, είμαστε σε συνεχή επαφή με τους δήμους, παίρνουμε μία καταγραφή που μας λένε και το παρακολουθούμε από κοντά», σημείωσε η κ. Αντωνοπούλου.

Κατηγόρησε ΜΜΕ και βουλευτές
της αντιπολίτευσης ότι πυροδότησαν μία «παραφιλολογία» επειδή δεν ζήτησαν άμεσα απαντήσεις από το υπουργείο Εργασίας που σύμφωνα με την ίδια ήταν πρόθυμο να απαντήσει.

Η ίδια απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου κι επιχειρώντας να διαψεύσει και τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στο κέντρο φιλοξενίας της Ριτσώνας μόλις το 20% των προσληφθέντων εργάζεται κι οι άλλοι κάθονται.

Επικαλέστηκε στοιχεία του δημάρχου Χαλκίδας βάσει των οποίων το 55% απασχολείται εντός των κέντρων φιλοξενίας, ενώ αναφέρθηκε και στο κέντρο του Κουτσόχερου Δήμο Λαρισαίων όπου οι 50 από τους 90 είναι επίσης στο κέντρο.

Πάντως, και από τα στοιχεία που επικαλέστηκε η κ. Αντωνοπούλου, καταδεικνύεται ότι σε κάθε περίπτωση δεν απασχολείται το σύνολο των προσληφθέντων στις θέσεις για τις οποίες προσελήφθησαν, ενώ η διγλωσσία μεταξύ των δύο υπουργών περιπλέκει την υπόθεση, καθώς κανείς δεν μπορεί να πει με πάσα βεβαιότητα ποιος εκ των δύο λέει τελικά την αλήθεια.

Αναφορικά με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για 23.000 ανέργους σε 274 Δήμους της χώρας, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας αποδέχτηκε την κατηγορία καθυστέρησής του που της απέδωσε ο κ. Κεγκέρογλου, δεδομένου ότι η ίδια είχε δεσμευτεί να ξεκινήσει το Νοέμβριο, διαβεβαιώνοντας ωστόσο πως το πρόγραμμα θα προκηρυχθεί την προσεχή εβδομάδα από τον ΟΑΕΔ.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά