Την επόμενη εβδομάδα μάλλον η απόφαση για την επιμέλεια του παιδιού της Ρούπα

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας φαίνεται πως μετατίθενται οι αποφάσεις σχετικά με την επιμέλειας του 6χρονου παιδιού της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, οι αρμόδιοι κοινωνικοί λειτουργοί θα επισκεφτούν το περιβάλλον της οικογένειας Ρούπα στην Καλαμάτα τη Δευτέρα, κι όχι σήμερα Σάββατο όπως πιθανολογούνταν νωρίτερα.

Η προσωρινή επιμέλεια του παιδιού έχει αναταθεί στην κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου Παίδων. Ειδική άδεια επικοινωνίας μαζί του έχει χορηγηθεί στη γιαγιά και τη θεία του.

Εν των μεταξύ, επιστολή με την οποία καταγγέλλουν την πολιτεία ότι έχει εξαπολύσει «αυτοτελή πόλεμο» εναντίον του παιδιού τους με στόχο τη «σύνθλιψή» του δημοσίευσαν Μαζιώτης και Ρούπα, μέσω του ιστότοπου bloko.gr.

Υποστηρίζουν πως το κράτος πραγματοποιεί «οργανωμένη προσπάθεια αποδιοργάνωσης της προσωπικότητας» του παιδιού, λόγω του ότι «η μητέρα και ο πατέρας του είναι αμετανόητοι εχθροί του συστήματος».

Τα δύο ηγετικά μέλη του Επαναστατικού Αγώνα δηλώνουν πως συνεχίζουν την απεργία πείνας και δίψας και ζητούν το 6χρονο αγόρι να δοθεί άμεσα σε συγγενείς τους.

Διαμαρτυρία με αίτημα να δοθεί το παιδί στη μητέρα και την αδελφή της Ρούπα πραγματοποίησαν νωρίτερα αλληλέγγυοι έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου.
Πηγή: skai.gr