Κλείσιμο

Προφυλακιστέες κρίθηκαν η Ρούπα και η 25χρονη

Προφυλακιστέες κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη φοιτήτρια, οι οποίες κατά την απολογία τους δέχτηκαν τη συμμετοχή τους στη οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Οι δύο γυναίκες, όπως είχαν προαναγγείλει, αρνήθηκαν να απολογηθούν.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για συγκρότηση νέας τρομοκρατικής οργάνωσης, όχι απαραίτητα επειδή πιστεύουν ότι έχει συσταθεί νέα οργάνωση, αλλά επειδή η έρευνα ξεκινά πάντα από μηδενική βάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις οι δικαστικές Αρχές αξιολογήσουν όλα τα στοιχειά – ειδικά από τη γιάφκα-γκαράζ στον Άλιμο – δεν αποκλείεται να ασκηθεί σε βάρος τους συμπληρωματική δίωξη που θα συνδέει τα ευρήματα με τον Επαναστατικό Αγώνα.

Η Πόλα Ρούπα ούτως ή άλλως έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 50 ετών για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα ενώ η 25χρονη έχει δηλώσει μέσω ιδιόχειρου σημειώματος της ότι είναι μέλος της εν λόγω τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σε βάρος των δύο γυναικών ασκήθηκαν επίσης διώξεις για διακεκριμένη κλοπή με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, αλλά και για δυο πλημμελήματα, την πλαστογραφία και την άρνησης δακτυλοσκόπησης.

Η Πόλα Ρούπα έχει καταθέσει μήνυση κατά των διωκτικών Αρχών για αρπαγή, όπως υποστηρίζει, του εξάχρονου γιου της, ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο Παίδων.
Πηγή: skai.gr