Διαμαρτυρίες για την επιστροφή πινακίδων πριν τις γιορτές

Τις διαμαρτυρίες φορέων για την οδική ασφάλεια προκαλεί η συνήθεια της Πολιτείας να επιστρέφει σε παραβάτες οδηγούς τις πινακίδες κυκλοφορίας τους πριν τις μεγάλες γιορτές – όπως τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και τον Δεκαπενταύγουστο.

Από την επιστροφή εξαιρούνται μεν ορισμένα σοβαρά παραπτώματα, όπως η παραβίαση κόκκινου σηματοδότη και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Εξαιρούνται όμως άλλα, όπως η χρήση κινητού κατά την οδήγηση, που αποτελεί μία από τις πιο επικίνδυνες και προσφιλείς συνήθειες των οδηγών.

Σημειώνεται ότι φέτος δεν απαιτείται η άμεση καταβολή των διοικητικών προστίμων για την παραλαβή πινακίδων και αδειών, αφού μπορούν να πληρωθούν στο μέλλον.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος SOS Τροχαία Εγκλήματα τονίζει ότι η πρακτική επιστροφής των πινακίδων καλλιεργεί τη νοοτροπία ότι οι παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας δεν είναι κάτι σημαντικό.

Σημειώνεται ότι λόγω τροχαίων η χώρα μας μας θρηνεί ημερησίως δύο νεκρούς κατά μέσο όρο. Οι εποχές δε των εορτών αποτελούν περίοδο αυξημένου κινδύνου για συγκρούσεις στο δρόμο.
Πηγή: skai.gr