Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Ζάκυνθος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για χρονικό διάστημα έξι μηνών, κηρύχθηκε σήμερα Τρίτη ο δήμος Ζακύνθου. Ο συντονισμός των δράσεων και των ενεργειών έχει ανατεθεί στον δήμο Ζακύνθου.

Η απόφαση αφορά την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση συνεπειών από καταστροφές που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις 26 και 27 Νοεμβρίου.

Η κήρυξη έκτακτης ανάγκης ισχύει από σήμερα Τρίτη και για χρονικό διάστημα 6 μηνών (έως 26 Μαΐου 2017).

Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει άρση της παραπάνω έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, δίχως νέο έγγραφο. 

kakokairia-zak-28-11-8

Να κηρύξει τον δήμο Λέσβου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση των συνεπειών από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχόπτωση, χαλαζόπτωση κλπ) τη Δευτέρα στο νησί εξουσιοδότησε την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, μετά από σχετικό αίτημα της Χριστιάνας Καλογήρου.

Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν και δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια στην Καλλονή, λόγω της έντονης βροχόπτωσης το βράδυ της Δευτέρας, που έπληξε ιδιαίτερα το κεντρικό, δυτικό και νότιο τμήμα του νησιού.

Στο μεταξύ, σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση και βροχόπτωση που σημειώθηκε την Τρίτη σε περιοχές του δήμου Αρχανών Αστερουσίων, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το χαλάζι προκάλεσε ζημιές στις καλλιέργειες, ιδιαίτερα στις ελιές, στα Πεζά, ενώ από την καταρρακτώδη βροχή πλημμύρησαν τρία σπίτια, δύο στις Αγιές Παρασκιές και ένα στην Καλλονή. Παράλληλα, κατολισθήσεις σημειώθηκαν στους δρόμους προς Αρκάδι, Επανωσήφη και Δαμάνια.
Συνεργεία του δήμου βρίσκονται επί ποδός για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Πηγή: skai.gr