Κλείσιμο

Νέο «απαγορευτικό» Σκουρλέτη για Σκουριές - Καναδοί: 16 δικαιώσεις από το ΣτΕ

Νέο «απαγορευτικό» ύψωσε ο Πάνος Σκουρλέτης σε επένδυση της Ελληνικός Χρυσός, με τον υπουργό Περιβάλλοντος να απορρίπτει αίτηση θεραπείας που είχε καταθέσει η καναδική εταιρεία από τις 9 Σεπτεμβρίου 2016, η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση κύκλων της εταιρείας. 

Ειδικότερα, την αίτηση
θεραπείας που είχε υποβάλει η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» ζητούσε να ανακληθεί προηγούμενη απόφαση του υπουργού, η οποία εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2016, και προέβλεπε την επιστροφή του Προσαρτήματος Τεχνική Μελέτη Μεταλλουργικής Μονάδας Χαλκού, Χρυσού και Θειϊκού Οξέος Μαντέμ Λάκκου.

Η Ελληνικός Χρυσός ζητούσε να δοθεί το «πράσινο φως» για την επένδυση της εταιρείας στις Σκουριές. Η εταιρεία μεταξύ άλλων προέβαλε την άποψη ότι η προσβαλλόμενη απόφαση προσκρούει στο δεδικασμένο της απόφασης 3191/15 του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αντίθετα, στην απορριπτική του απόφαση ο υπουργός τονίζει ότι η απόφαση «εκδόθηκε ακριβώς σε συμμόρφωση προς την απόφαση του ΣτΕ».

Πηγές της Ελληνικός Χρυσός, σχολιάζοντας την απόφαση Σκουρλέτη, αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο αυτό είναι «άκρως αποθαρρυντικό για τον Καναδό επενδυτή ενώ υπενθυμίζουν ότι έχουν δικαιωθεί 16 φορές από το ΣτΕ».
Πηγή: skai.gr