Ενδιαφέρον από δύο επενδυτικά σχήματα για την ΕΣΣΤΥ

Δύο επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν αρχικά ενδιαφέρον για την απόκτηση του 100% της Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού.

Πρόκειται για την ιταλική Ferrovie dello Stato Italiane (Φερόβιε Ντέλο Στάτο Ιταλιάνε) που έχει υποβάλλει πρόταση ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και για την τσέχικη SKODA TRANSPORTATION, που δραστηριοποιείται στον κλάδο των μεταφορών, κατασκευάζοντας - μεταξύ άλλων - βαγόνια τρένων, λεωφορεία και τραμ.

Από εδώ και στο εξής οι σύμβουλοι αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ θα αξιολογήσουν τις υποβληθείσες αιτήσεις και θα υποβάλουν την εισήγησή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου για το αν πληρούνται τα κριτήρια συμμετοχής στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, η οποία προβλέπει την πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία για το περιουσιακό στοιχείο και τους σχετικούς όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών έχει οριστεί η 5η Δεκεμβρίου 2016.

Υπενθυμίζεται ότι η ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού έχει καθυστερήσει καθώς ο πρώτος διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος.

Πηγή: skai.gr - Αχιλλέας Τόπας