Επιστροφή στα θρανία για χιλιάδες μαθητές

Τo «πρώτο κουδούνι» χτυπάει σήμερα για χιλιάδες μαθητές που θα επιστρέψουν στα θρανία για τη νέα σχολική χρονιά.

Μέσα σ' αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, εφόσον έχετε την ανάλογη θέληση, «ο κόσμος είναι δικός σας» δήλωσε στους μαθητές του και τις μαθήτριες του 14ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τον αγιασμό για την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς.

«Τίποτα δεν μπορεί να σας σταματήσει στον δρόμο προς την πρόοδο αν είσθε αποφασισμένοι. Γι΄ αυτό δεν πρέπει να σας προβληματίζει η Αριστεία αλλά, όλως αντιθέτως πρέπει να επιδιώκετε να είσθε άριστοι, αφού έτσι μπορείτε να επιτύχετε την τελική σας κοινωνική - και όχι μόνο - καταξίωση» υπογράμμισε ο Πρόεδρος.

Τη διαβεβαίωση ότι από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να είναι καλή η χρονιά έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, σε μήνυμά του εν όψει της έναρξης του σχολικού έτους.

Σε δηλώσεις του από το 132ο Δημοτικό σχολείο στη Γκράβα ο κ Φίλης αναφερόμενος στο νέου τύπου ολοήμερο σχολείο είπε «δεν εξοικονομήσαμε ώρες, αυξήσαμε τις ώρες, σε όλη την Ελλάδα πια, θα υπάρχει ένα σχολείο ενιαίου τύπου και όλα τα παιδιά, σε όλη τη χώρα θα κάνουν καλλιτεχνικά, πληροφορική, αγγλικά από την πρώτη Δημοτικού, θεατρική αγωγή».

Η επένδυση στην Παιδεία είναι η καλύτερη επένδυση την οποία μπορούμε να κάνουμε στη χώρα μας. Η δημόσια Παιδεία πρέπει να στηριχθεί χωρίς αστερίσκους και χωρίς προκαταλήψεις, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το 1ο Δημοτικό και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Περάματος.

Αναφερόμενος στα ειδικά σχολεία, τόνισε ότι πρέπει να στηριχθούν και αποτελεί ένδειξη της ευαισθησίας κάθε κοινωνίας ο τρόπος με τον οποίο τελικά αντιμετωπίζει αυτά τα παιδιά.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, επισκέφθηκε σήμερα το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, απ' όπου εξαπέλυσε πυρά στην κυβέρνηση για ισοπέδωση στην εκπαίδευση κατηγορώντας την ότι θεωρεί ότι η ειδική αγωγή πρέπει να στελεχώνεται από τα πλεονάσματα που προκύπτουν από τις περικοπές σε όλα τα άλλα σχολεία.

Εν τω μεταξύ, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας εξήγγειλε 24ωρη προειδοποιητική απεργία για τις 15 του μήνα, σημειώνοντας ότι πρόκειται για το πρώτο βήμα αντίδρασης απέναντι στην καταστροφική εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται για τη διάλυση όπως λένε του ολοήμερου νηπιαγωγείου και δημοτικού και ζητούν μόνιμους διορισμούς.
Πηγή: skai.gr