Κιμπουρόπουλος: Συμπαράσταση στα κανάλια που δεν εξασφάλισαν άδεια

«Συμπαραστεκόμαστε στα κανάλια που έμειναν εκτός και δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν άδεια καθώς και στους εργαζομένους τους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ, Κώστας Κιμπουρόπουλος, προσερχόμενος στη συνάντηση των συναρμόδιων υπουργών Νίκου Παππά και Όλγας Γεροβασίλη, αλλά και του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσου με τους εκπροσώπους των καναλιών που αδειοδοτήθηκαν.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασιών, είπε ότι αυτό είναι κάτι εξαιρετικά προσωρινό και υποθετικό.

Εξερχόμενος, μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κιμπουρόπουλος διευκρίνισε πως συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα με πρώτο το πόθεν έσχες που θα ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή, ενώ πρόσθεσεσε ότι θα ακολουθήσει η οριστική ανακήρυξη των υπερθεματιστών, που θα επικυρωθεί από τον γενικό γραμματέα ενημέρωσης μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, αίτημα ολιγοήμερης αναβολής στην κατάθεση της πρώτης από τις τρεις δόσεις των τηλεοπτικών αδειών κατέθεσαν νωρίτερα και τα τέσσερα κανάλια που τις έλαβαν.

Όπως εξήγησε ο κ. Κιμπουρόπουλος, επειδή η επικύρωση συμπίπτει χρονικά με τη συζήτηση για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν υποβάλλει τα κανάλια στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προτάθηκε να μην συμπέσουν αυτές οι δύο αποφάσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στη διαφημιστική αγορά, διεμήνυσε πως πρέπει να είναι «ελεύθερη», ενώ ερωτηθείς για το αν θα ανακύψουν ζητήματα στα δεδομένα της διαφημιστικής αγοράς από τις θεματικές άδειες, σχολίασε πως αυτό προβληματίζει κάποιους από τους καναλάρχες που εξασφάλισαν άδεια πανελλαδικής εμβέλειας.

Ανατροπή του κλίματος επιχειρεί η κυβέρνηση

Εν τω μεταξύ, να ανατρέψει την εικόνα που έχει δημιουργηθεί από τις επαπειλούμενες απολύσεις εργαζομένων στα κανάλια που δεν πήραν άδεια, επιχειρεί από το πρωί η κυβέρνηση.

Οι υπουργοί κ. Παππάς, Σπίρτζης και Κουρουμπλής, υποστηρίζουν πως οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που απειλούνται με απολύσεις, θα απορροφηθούν από τα νέα κανάλια. Ωστόσο, ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχτηκε ότι δεν μπορούν να απορροφηθούν από την αγορά όλοι οι εργαζόμενοι που θα μείνουν άνεργοι από τα κανάλια που δεν αδειοδοτούνται.

Μάλιστα προανήγγειλε την ένταξη των ανέργων σε επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Μπράιτχαρτ: Τα έσοδα από τις άδειες «πιθανός τρόπος» για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου του skai.gr μέσω email, η εκπρόσωπος του επιτρόπου Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ δήλωσε ότι, σύμφωνα με το Μνημόνιο τα έσοδα από την πώληση τηλεοπτικών αδειών είναι «ένας πιθανός τρόπος» για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Αναφερόμενη ειδικά στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού
, για υποστήριξη των πιο αδύναμων, οικονομικά, στρωμάτων, με τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν από τις άδειες, η κ. Μπράιτχαρτ σημείωσε πως «γενικά, η Κομισιόν δεν είναι ποτέ αντίθετη στη βοήθεια για τους πιο ευάλωτους».

«Βρισκόμαστε πάντοτε σε επαφή με τις ελληνικές Αρχές για τις δημοσιονομικές πλευρές και την εφαρμογή του προγράμματος [διάσωσης]», συμπλήρωσε η κ. Μπράιτχαρτ.


Πηγή: skai.gr