Επτά Τούρκοι «ετοιμάζονται να ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα»

Επτά τούρκοι πολίτες έχουν καταφύγει τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα, σε Αλεξανδρούπολη και Ρόδο, και αναμένεται να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής».
Στην Αλεξανδρούπολη έχει φτάσει μία τετραμελής οικογένεια, ένα ζευγάρι καθηγητών με δύο παιδιά, που πιστεύεται ότι μπήκε στη χώρα μας μέσω του Έβρου.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», από τα τέσσερα άτομα μόνο ο άνδρας έχει στην κατοχή του διαβατήριο σε ισχύ, ενώ τα διαβατήρια της συζύγου και των δύο παιδιών τους έχουν λήξει.

Στη Ρόδο έχουν φτάσει τρεις επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν έχει αποσαφηνιστεί πώς εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια. Εξ αυτών, μόνο ο ένας φέρεται να έχει διαβατήριο σε ισχύ.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα για παράνομη είσοδο στη χώρα και αναμένεται να καταθέσουν αίτημα για χορήγηση ασύλου, καθώς εικάζεται ότι πρόκειται για υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Χθες Τετάρτη, υπήρξαν πληροφορίες ότι ένας τούρκος στρατιωτικός είχε φτάσει τη Σάμο, πιθανώς με την πρόθεση να ζητήσει άσυλο στη χώρα μας.

Ωστόσο, η εν λόγω πληροφορία διαψεύστηκε κατηγορηματικά από την Αθήνα, με κυβερνητική πηγή να κάνει λόγο για «επικίνδυνα παιχνίδια».
Πηγή: skai.gr