Η δημόσια ασφάλεια στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη - Καμίνη

Η δημόσια ασφάλεια βρέθηκε τη Δευτέρα στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Στον απόηχο και των γεγονότων στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τον δήμαρχο Αθηναίων να τον ενημερώσει για τις καταλήψεις κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας όπως επίσης και για την κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια.

Ο κ. Καμίνης ενημέρωσε εκτενώς τον κ. Μητσοτάκη για τα προβλήματα ασφάλειας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα, σημειώνοντας πως τα προβλήματα δεν λύνονται μόνο με την αστυνόμευση αλλά και με συγκροτημένο αναπτυξιακό σχέδιο που θα υλοποιηθεί τα επόμενα χρόνια. Οι δυο άνδρες συζήτησαν επίσης την πορεία του τουρισμού.

Για σταδιακή διολίσθηση σε μια κατάσταση ανομίας, με την ανοχή της κυβέρνησης έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ σχολιάζοντας την εισβολή των αντιεξουσιαστών στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης μετά τη συνάντησή του με το δήμαρχο Αθηναίων. «Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα θέσει αυτά τα θέματα στην πρώτη γραμμή, θα επαναφέρει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών» δεσμεύτηκε.

Υπενθυμίζεται πως
ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφτεί στην οδό Πατησίων κλούβα των ΜΑΤ, ενώ είχε ακούσει τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής.

Για απαράδεκτη σιωπή στο θέμα της εισβολής αντιεξουσιαστών στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης κατηγόρησε νωρίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ δια του εκπροσώπου της Γιώργου Κουμουτσάκου. Η ΝΔ καλεί τον πρωθυπουργό να «βάλει, επιτέλους, τέλος στο ‘’εκκρεμές’’ που κινείται μεταξύ της κάλυψης και της ανοχής του ΣΥΡΙΖΑ στην ανομία και της επιβεβλημένης από το νόμο ριζικής αντιμετώπισής της. Το ερώτημα είναι εάν τελικά το μπορεί».
Πηγή: skai.gr