Βρέθηκε η σχέση του κατηγορούμενου για την δολοφονία Φύσσα, με την ΧΑ

Στο επίκεντρο των ερωτήσεων που υπέβαλαν οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής στην αδελφή του Γιώργου Ρουπακιά, Χρυσούλα η οποία κατέθεσε για τρίτη μέρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής βρέθηκε η σχέση του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα με την ΧΑ.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής υπέδειξαν στη μάρτυρα σειρά φωτογραφιών στις οποίες εμφανίζεται ο Γιώργος Ρουπακιάς σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα,το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε μια φωτογραφία στην οποία έχει απαθανατιστεί ο γιος του Ρουπακιά με τον κατηγορούμενο Γ. Πατέλη φερόμενο ως πυρηνάρχη της Νίκαιας. " Θα εμπιστευόσασταν έναν ξένο για να φωτογραφηθεί με το παιδί σας; " ρώτησε ο δικηγόρος σε μια προσπάθεια να καταδείξει την στενή σχέση των δυο κατηγορουμένων χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση.

Την ίδια ώρα, η υπεράσπιση επιχείρησε να αποδομήσει την κατάθεση της Χρυσούλας Ρουπακιά στην εφέτη - ανακρίτρια που χειρίστηκε την έρευνα αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο που ελήφθη . Μάλιστα, η πρόεδρος απευθυνόμενη στους συνηγόρους υπεράσπισης παρατήρησε πως αν η μάρτυρας "έχει παράπονο ... έχει δικαίωμα να προσφύγει...".

Η Χρυσούλα Ρουπακιά δέχτηκε βροχή ερωτήσεων και για το μαχαίρι - όπλο του εγκλήματος που όπως έχει καταθέσει είχε αγοράσει η ίδια.

Πολιτική Αγωγή: Ο αδελφό σας είχε λόγο να κυκλοφορεί με μαχαίρι
Μάρτυρας: Όχι

Πολιτική Αγωγή: Όλοι μιλούν για επαγγελματικό χτύπημα. Από που εκπαιδεύτηκε ο Ρουπακιας για να μπορέσει να κάνει τέτοια σωστή χρήση μαχαιριού αφού , όπως λέτε, έτρωγε ακόμη και το μεσημεριανό χωρίς μαχαίρι.

Μάρτυρας: Ποτέ δεν μου έχει πει ότι εκπαιδεύτηκε.

Η Χρυσούλα Ρουπακιά επανέλαβε ότι "αν ο αδελφός μου δεν ήταν στη Χρυσή Αυγή μπορεί και εγώ να μην ήμουν ψηφοφόρος". Απαντώντας δε σε σχετικές ερωτήσεις υποστήριξε πως ακολούθησε τη Χρυσή Αυγή γιατί την "συγκίνησε η προσφορά τους για τους Έλληνες".

Οι ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής προκάλεσαν σχόλια από την πλευρά της υπεράσπισης με την πρόεδρο να παρεμβαίνει σχολιάζοντας :

"Αυτή είναι απαράδεκτη συμπεριφορά υπερασπιστή" και προειδοποιώντας ότι θα λάβει μέτρα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης εξετάζοντας την Χρυσούλα Ρουπακιά επιχείρησαν να αποδομήσουν την κατάθεση που είχε δώσει στην ανάκριση. Όταν η μάρτυρας κλήθηκε να απαντήσει αν η ίδια είχε μιλήσει στην εφέτη -ανακρίτρια για τάγματα εφόδου, μηνύματα και δράσεις της Χρυσής Αυγής ισχυρίστηκε πως απαντούσε σε ερωτήσεις που της υπέβαλλαν οι περισσότερες από τις οποίες προέρχονταν από συνομιλίες που έχουν καταγραφεί. " Κατέθετα πεντέ μισή ώρες . Στην αρχή υπήρχε προφορική συζήτηση με την ανακρίτρια και στη συνέχεια άρχισε να γράφει η γραμματέας" είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας προσθέτοντας πως δεν θυμάται να της διάβασαν την κατάθεση της πριν υπογράψει. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση προκάλεσε το σχόλιο της προέδρου η οποία απευθυνόμενη σε συνήγορο υπεράσπισης είπε: "ξέρετε εσείς τι έγινε στην ανάκριση; Η ίδια (σ.σ. η μάρτυρας ) είναι αρμόδια να κάνει παρατηρήσεις" .

Στη συνέχεια η Χρυσούλα Ρουπακιά κατέθεσε πως έχει δεχθεί απειλές υπογραμμίζοντας πως τρεις μέρες πριν ξεκινήσει η δίκη της έκαψαν και τα δυο μαγαζιά . Αναφερόμενη δε στον τρόπο με τον οποίο τα ΜΜΕ μετέδιδαν τις ειδήσεις σχετικά με την υπόθεση τόνισε "μπορούσε να μου προκαλέσει φόβο αλλά όχι τόσο πολύ".
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου