Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία που έχουν κηρύξει στάση εργασίας μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Μετά την συγκέντρωση, η ΠΟΕΔΗΝ θα καταθέσει αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «με συγκεκριμένα στοιχεία, για τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας, προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ειδικά προς τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, τίθενται σε κίνδυνο κατ' εξακολούθηση ανθρώπινες ζωές, με τις ρουσφετολογικές πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνουν, τις πολιτικές σκοπιμότητες που υπηρετούν και τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζουν».

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά, η οποία διαμαρτύρεται για τις ελλείψεις γιατρών στο ΕΣΥ.

Ένστολη παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι νοσηλευτές σε λίγη ώρα (09.00) έξω από τη Βουλή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών.

Η Ομοσπονδία των νοσηλευτών κάνει λόγο για δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και έχει κηρύξει στάση εργασίας μέχρι τις 11 το πρωί.
Πηγή: skai.gr