Σε απεργιακό κλοιό για 48 ώρες η Ελλάδα για το ασφαλιστικό

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από τις 6:00 τα ξημερώματα και για 48 ώρες η Ελλάδα, λόγω της απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η κινητοποίηση προκηρύχθηκε μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει για το Σαββατοκύριακο την κατάθεση και την ψήφιση της ασφαλιστικής και φορολογικής μεταρρύθμισης. Η συζήτηση στην Ολομέλεια αναμένεται να αρχίσει στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου και να τελειώσει με ψηφοφορία το βράδυ της Κυριακής.

Η απεργία έχει «παραλύσει» τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον Ηλεκτρικό, το Τραμ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Στην 48ωρη απεργία συμμετέχουν επίσης οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, στη ΔΕΗ και οι δημοσιογράφοι.

Τη συμμετοχή τους στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν επίσης ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Καλούν τους ιατρούς να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό - φορολογικό νομοσχέδιο, επικρίνοντας την κυβέρνηση.

Επίσης, ισχύει και η 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει την Κυριακή η ΓΣΕΕ για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Ωστόσο, ανοιχτά θα είναι την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ που είναι μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ). Οι ώρες λειτουργίας θα είναι από 11:00 το πρωί έως 20:00 το απόγευμα.

Κανονικά θα γίνουν ωστόσο τα αεροπορικά δρομολόγια, αφού δεν πρόκειται να απεργήσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Μεγαλύτερες κινητοποιήσεις σε πλοία και τρένα

Τετραήμερη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων βρίσκεται σε ισχύ από τις 6:00 το πρωί, έως στις 6:00 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε η ΠΝΟ.

Τριήμερη απεργία άρχισαν από σήμερα Παρασκευή οι υπάλληλοι του ΟΣΕ.
Πηγή: skai.gr