Στους 4.600 μειώθηκαν οι πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά

Σε 4.616 ανέρχονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την αναχώρηση οκτώ λεωφορείων το Σάββατο με προορισμό τον Ελαιώνα και την Ημαθία. Συγκεκριμένα, 350 άτομα μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα και 108 στην Ημαθία.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η αποσυμφόρηση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας το αργότερο έως το Πάσχα, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω επεισόδια βίας αλλά και ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Μιλώντας την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ, ο υπεύθυνος του κυβερνητικού συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό, Δημήτρης Βίτσας, εκτίμησε ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες θα έχουν απομακρυνθεί από τον Πειραιά έως τις 12 Απριλίου, και κατά πάσα πιθανότητα νωρίτερα.

Χθες, με λεωφορεία μεταφέρθηκαν 296 μετανάστες και πρόσφυγες στον Ελαιώνα και 72 ακόμα στο κέντρο φιλοξενία στον Κατσικά Ιωαννίνων.

Στον Κατσικά ωστόσο υπάρχουν σοβαρά προβλήματα καθώς δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες αρνούνται να αποβιβαστούν από τα λεωφορεία ή να εγκατασταθούν στο κέντρο φιλοξενίας.

Στο μεταξύ στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει περίπου στις 22:30 το βράδυ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» μεταφέροντας 13 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr