Επέδωσαν τα αιτήματά τους προς την κυβέρνηση οι αγρότες

Τα αιτήματά τους, που όπως αναφέρουν αποτελούν και το πλαίσιο και τη βάση διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση, επέδωσε η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς.

Με την επιστολή αυτή οι αγρότες ζητούν από τους πολιτικούς αρχηγούς απαντήσεις και ρεαλιστικό διάλογο.

Ασφαλιστικό

Τη διατήρηση του ΟΓΑ σε αυτόνομο πυλώνα κύριας ασφάλισης, τη διατήρηση επτά κατηγοριών ασφάλισης για τους επαγγελματίες αγρότες και την εισροή εσόδων σε ποσοστό 10% από την καταγραφή 300.000 οικονομικών μεταναστών με δυνατότητα ασφάλισής τους.

Φορολογικό

Οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες να συνεχίσουν να φορολογούνται με συντελεστή 13%, να υπάρχει αφορολόγητο ποσό 12.000 ευρώ για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, να καταργηθούν τα κριτήρια διαβίωσης, να συμψηφίζεται ο ΦΠΑ, και να παραμείνει η προκαταβολή επόμενου έτους στο 27,5% λόγω απαιτήσεων ρευστότητας.

Κόστος παραγωγής

Μείωση συντελεστή ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια για όλους τους αγρότες, μειωμένος φόρος κατανάλωσης πετρελαίου με ανάπτυξη σχετικού σύγχρονου συστήματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, μείωση της τιμής του ρεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης σε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, καμία επιμήκυνση διάρκειας του φρέσκου γάλακτος πέραν των 7 ημερών, ακύρωση του ΕΦΚ στο κρασί.
Πηγή: skai.gr