Στο Σύνταγμα και σήμερα κατά των κυβερνητικών μέτρων οι αγρότες

Ραντεβού στο Σύνταγμα δίνουν και σήμερα Σάββατο οι αγρότες οι οποίοι αποχώρησαν αργά χθες βράδυ από τους δρόμους γύρω από τη Βουλή, οπού από νωρίς το απόγευμα είχαν συρρεύσει περισσότερα από 15 χιλιάδες άτομα, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Ορισμένοι εξ αυτών έχουν στήσει σκηνές στην πλατεία Συντάγματος και τονίζουν ότι δεν θα φύγουν αν δεν αποσυρθούν τα κυβερνητικά σχέδια για το ασφαλιστικό, αλλά και το φορολογικό. 

Την ίδια ώρα, στην πρωτεύουσα καταφτάνουν αγρότες από τον Προμαχώνα και γενικότερα τη Βόρεια Ελλάδα, για να συμμετάσχουν στο νέο αγροτικό συλλαλητήριο, σήμερα στις 5 το απόγευμα.

Στις 11 το πρωί είναι προγραμματισμένο το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Ισχυρή είναι και σήμερα η δύναμη της αστυνομίας στο Σύνταγμα, ενώ οι αρχές σταματούν τα φορτηγά και τις νταλίκες που περνούν από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, προκείμενου να ελέγξουν μήπως μεταφέρουν τρακτέρ.

Ελεύθεροι αφέθηκαν Παρασκευή βράδυ με εντολή εισαγγελέα οι τέσσερις αγρότες που συνελήφθησαν, για τα επεισόδια που έγιναν το πρωί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Πάντως έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους.

Κάλεσμα στον κόσμο
που πλήττεται από το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αλλά και σε όσους θέλουν να καταλάβουν τι ακριβώς ζητούν οι αγρότες, απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ ο Γιάννης Βάγγος από το μπλόκο του Κάστρου Βοιωτίας. Όπως είπε, ένα χρόνο τώρα περνούσαν μέτρα και δεν μιλούσε κανείς.

Ο κ. Βάγγος δήλωσε ότι θα ήταν κοντά στο διάλογο με τον πρωθυπουργό, αν «έβγαινε και τους άφηνε ανοιχτή μια χαραμάδα.» «Μετά από 27 μέρες που είμαστε στο δρόμο, μας λεει ότι το μόνο που φταίει είναι το πώς παίζουν τα κανάλια τους αγώνες των αγροτών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε ότι θα πάνε σε διάλογο αν ο πρωθυπουργός πάρει πίσω το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Νέα έκκληση για διάλογο απηύθυναν πάντως στους αγρότες οι συναρμόδιοι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στο μεταξύ, σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι τέσσερις προσαγωγές αγροτών στα επεισόδια το πρωί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Oι αγρότες αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. 

Πηγή: skai.gr