Κινητοποιήσεων συνέχεια στον αγροτικό κόσμο

Κινητοποιήσεων συνέχεια στον αγροτικό κόσμο, ο οποίος συνεχίζει να βρίσκεται σε αναβρασμό παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση θα πράξει τα πάντα για να προστατέψει το εισόδημά τους και ότι θα στηρίξει τους παραγωγούς με 15 δισεκ. ευρώ. στην επόμενη πενταετία. 

Στη Λάρισα, τα Τέμπη παρέμειναν κλειστά και την Κυριακή το βράδυ, από τις 7 μέχρι τις 9, καθώς οι αγρότες απέκλεισαν το οδόστρωμα τοποθετώντας συμβολικά και ορισμένα τρακτέρ επί της εθνικής οδού, στο πλαίσιο εφαρμογής της απόφασης που λήφθηκε χθες κατά τη συνεδρίαση εκπροσώπων 30 μπλόκων στα Τέμπη.

Και αύριο Δευτέρα τα Τέμπη θα παραμείνουν κλειστά από τις 12 μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9, ενώ παράλληλα οι αγρότες ετοιμάζονται για την πανελλαδική σύσκεψη της Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Αγρότες εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλείσουν όλα τα τελωνεία από τον Έβρο έως και την Κρυσταλλοπηγή, ενώ για τη Δευτέρα σχεδιάζουν αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού σε τουλάχιστον τέσσερα σημεία. 

Αναμένεται επίσης να κλείσουν τη γέφυρα του Αξιού, ενώ αγρότες από την Κουλούρα Ημαθίας θα κινηθούν προς το Βελβεντό Κοζάνης με σκοπό τον αποκλεισμό δρόμων. 

Στο μεταξύ αντιπροσωπεία του μπλόκου των Τεμπών μετέβη στο μπλόκο Νίκαιας, προκειμένου να καλέσει εκπροσώπους του να συμμετάσχουν στη συνάντηση της Θεσσαλονίκης, ωστόσο δεν βρέθηκε κοινός τόπος συνεννόησης.

Στον Προμαχώνα θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα με θέμα τον επ' αόριστον αποκλεισμό του τελωνείου, ενώ την Τρίτη θα γίνει ευρεία σύσκεψη όλων των μπλόκων στη Θεσσαλονίκη, και άλλη μία ξεχωριστή στον κόμβο της Νίκαιας.

Σε αποκλεισμό επ’ αόριστον των γραφείων του ΟΓΑ στο Ηράκλειο θα προχωρήσουν από την πλευρά τους την Τρίτη οι αγρότες συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους, ενώ αναμένεται να τις κλιμακώσουν την Παρασκευή με παγκρήτιο συλλαλητήριο και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στις 4 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία έχει προγραμματιστεί και η πανελλήνια απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και άλλων σωματείων και φορέων.

Παράλληλα, συζητείται και ο αποκλεισμός τμημάτων της εθνικής οδού από αγρότες άλλων νομών της Κρήτης.

Σχετικές αποφάσεις λήφθηκαν την Κυριακή το βράδυ κατά τη διάρκεια σύσκεψης των αγροτοσυνδικαλιστών στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr