Σκουριές: Τη δικαστική απόφαση του ΣτΕ περιμένει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης

Τη δικαστική απόφαση από το ΣτΕ, αναμένει η ηγεσία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, προκειμένου να προχωρήσει σε αποφάσεις για το ζήτημα των μεταλλίων Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, τονίζοντας ότι εργάζεται «για την αντιμετώπιση του ζητήματος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, όπως αυτές ορίζονται συνταγματικά κατά την περίοδο της υπηρεσιακής κυβέρνησης».

Το υπουργείο αναφέρει ότι έχει συστηματικές επαφές με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, με στόχο την αποκλιμάκωση της κοινωνικής έντασης.

Εν τω μεταξύ, άλλους 24 μεταλλωρύχους έβγαλε σήμερα απο τις στοές στις Σκουριές, ο γιατρός της Ελληνικός Χρυσός, καθώς αντιμετώπιζαν καρδιοαναπνευστικά προβλήματα.

Στις στοές παραμένουν πλέον 138 μεταλλωρύχοι.

Την ίδια ώρα 50 μεταλλωρύχοι απο τη Χαλκιδική έχουν κατασκηνώσει μπροστά στο υπουργειο ανάπτυξης απο σήμερα το πρωί, αντιδρώντας στην απόφαση Σκουρλέτη να κλείσει το έργο. Δηλώνουν οτι θα παραμείνουν εκεί μέχρι και την Τρίτη, όπου θα εκδικαστεί στο ΣτΕ η προσφυγή που έχουν καταθέσει τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και η εταιρία.
Πηγή: skai.gr