Αιχμηρή απάντηση της Ιεράς Συνόδου στον Χριστοδουλάκη για τους φόρους

Την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου προκάλεσε η «ατυχής», όπως τη χαρακτηρίζει, αναφορά που φέρεται να έκανε ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης σχετικά με την έλλειψη τόλμης των κυβερνήσεων της χώρας να φορολογήσουν την Εκκλησία.

Σε ανακοίνωσή της, η Ιερά Συνοδός κάνει λόγο μάλιστα για «αναπαραγωγή του αστικού μύθου ότι η Εκκλησία δεν φορολογείται» και απαριθμεί τους φόρους που πληρώνουν τα εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα, οπως φόρος εισοδήματος 26% και ΕΝΦΙΑ.

«Η οποιαδήποτε ανησυχία της Εκκλησίας, την οποία διασκέδασε ο κ. Υπουργός κατά τον ανωτέρω ατυχή τρόπο, σε σχέση με την υπερφορολόγηση των πολιτών και την αποτελεσματική διαχείριση από το Κράτος των φορολογικών εσόδων, προέρχεται από την ζωντανή εμπειρία μέσα από τις Ενορίες, τα εκκλησιαστικά ιδρύματα και τα φιλόπτωχα ταμεία», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τούτων δοθέντων, η Ιερά Σύνοδος επισημαίνει πως η Εκκλησία «δικαιούται και υποχρεούται ‘διά να ομιλεί’ για τα θέματα αυτά, ελευθέρως και ακωλύτως, στην πολιτική ηγεσία της Πατρίδας».
Πηγή: skai.gr