Παρασκευόπουλος: Έρευνες προς πάσα κατεύθυνση για την παρολίγον απόδραση στην Κέρκυρα

Έρευνες προς πάσα κατεύθυνση για την παρολίγον απόδραση βαρυποινιτών από τη φυλακή Κέρκυρας, μέσω ενός τούνελ, εξήγγειλε την Κυριακή ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης διερευνά προς κάθε κατεύθυνση και για κάθε τυχόν εμπλεκόμενο τις συνθήκες της απόπειρας απόδρασης στη φυλακή Κέρκυρας και τους λόγους που αυτή δεν έγινε εγκαίρως αντιληπτή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης, με αφορμή το σχέδιο των 21 βαρυποινιτών κρατουμένων για απόδραση από το σωφρονιστικό κατάστημα της Κέρκυρας, που εμποδίστηκε από έναν... σκύλο. 



Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, του νησιού, το τούνελ ήταν βάθους 2 μέτρων, μήκους 30 μέτρων(!) και πλάτους 40 εκατοστών, ενώ οι μεγάλοι όγκοι χώματος που χρειάστηκαν να βγάλουν οι βαρυποινίτες μεταφέρθηκαν στα... κελιά τους, όπου έκαναν ολόκληρη επιχείρηση ώστε οι σωροί να μοιάζουν με κρεβάτια...

Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα υπηρεσίας της Κέρκυρας οδηγήθηκαν οι πρώτοι από τους συνολικά 21 βαρυποινίτες κρατουμένους που αποπειράθηκαν να δραπετεύσουν.




Πηγή: skai.gr