Χιλιάδες #ΝΑΙ ενώθηκαν στο Καλλιμάρμαρο

Η τεράστια ανταπόκριση στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας «Μένουμε Ευρώπη» έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη.  Πανό και σημαίες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλημμύρισαν το Καλλιμάρμαρο, ενώ ξεχώρισε, μεταξύ πολλών, το σύνθημα «Ελλάδα,Ευρώπη,Δημοκρατία» 

Τη φωνή τους με τους υποστηρικτές του «Μένουμε Ευρώπη» ένωσαν σημαντικές προσωπικότητες.

«Δεν είμαστε εδώ για να διχάσουμε τον λαό είμαστε εδώ για να πούμε ένα 'Ναι' που θα απομονώσει τους Καμμένους και τους Κασιδιάρηδες» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε μια συγκινητική ομιλία με σύνθημα:«Θέλουμε ένα άλλο μέλλον για τα παιδιά μας, θέλουμε την Ευρώπη, θέλουμε το ευρώ, θέλουμε τη χώρα μας μέσα στην Ευρώπη».

Ο κ. Καμίνης καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης Τσίπρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μας σέρνουν να ψηφίσουμε σε ένα δημοψήφισμα κατασκευασμένο χωρίς το χρόνο να ετοιμαστούμε και να συζητήσουμε ψύχραιμα μεταξύ μας. Να απαντήσουμε σε ένα ερώτημα ακαταλαβίστικο. Δεν τόλμησαν ούτε το ερώτημα να θέσουν ξεκάθαρα».

Ο δήμαρχος Αθηναίων επικαλέστηκε και τις πρωινές δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, υπογραμμίζοντας ότι «τελεσίγραφο πράγματι υπήρξε, όχι όμως από τους Ευρωπαίους αλλά από τον ΣΥΡΙΖΑ». Επεσήμανε τέλος ότι «μας μιλάνε για συντάξεις και μισθούς και ξέρουν ότι τον άλλον μήνα δεν θα έχουν να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις. Λένε ότι θα κλείσουν τη συμφωνία μέσα σε 48 ώρες τη στιγμή που δεν έχουν συνομιλητές.» και δήλωσε βέβαιος ότι οι «Έλληνες δεν πιστεύουν τον πρωθυπουργό».



Νωρίτερα, ο παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας είχε ανοίξει τη συγκέντρωση λέγοντας: «Δεν πιστεύω στις συνωμοσίες, δεν πιστεύω ότι οι ηγέτες είναι εναντίον της Ελλάδας, ότι θέλουν να μας αφανίσουν από τον χάρτη, απλά αναρωτιούνται τι συμβαίνει. Είναι λοιπόν ευκαιρία να τους πούμε... Είμαστε Ευρωπαίοι... ΝΑΙ».

Ξεχωριστή η στιγμή, που απευθύνθηκε στο κοινό ρωτώντας: «Αισθάνεστε Ευρωπαίοι;» για να λάβει ως απάντηση το ενθουσιώδες «ΝΑΙ» των παρευρισκομένων.



«ΝΑΙ στην Ευρώπη [...] όχι στην απομόνωση» φώναξε και ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας. Την Κυριακή ψηφίζουμε να μείνουμε Ευρώπη ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Ολυμπιονίκης και πρώην βουλευτής, και κάλεσε τους πολίτες να τραγουδήσουν τον Εθνικό ύμνο.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ