Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά φρούραρχου γιατί άφησε τους διαδηλωτές να μπουν στη Βουλή

Δριμύτατες παρατηρήσεις έκανε την Πέμπτη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αγλαΐα Κυρίτση στον φρούραρχο της Βουλής επειδή άφησε δεκάδες διαδηλωτές της μεγάλης συγκέντρωσης υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτής επιτέθηκε στον φρούραρχο, λέγοντας ότι η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί ήταν απαράδεκτη. “Τι θα πει η πρόεδρος της Βουλής; Είναι αυτές εικόνες για το Κοινοβούλιο;” φέρεται να δήλωσε. “Αφήνετε τον Άδωνη και την παρέα του στο προαύλιο, ενώ δεν αφήσατε το γιο μου;” πρόσθεσε.

Εκείνη την ώρα, ένας από τους διαδηλωτές που άκουσε την κ. Κυρίτση παρενέβη, λέγοντάς της: “Αν ήταν τίποτα αναρχικοί, θα τους είχατε αφήσει. Τώρα που διαδηλώνουμε για το ευρώ φωνάζετε”.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογο προ μηνών περιστατικό, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών είχε εισέλθει στον προαύλιο χώρο της εθνικής αντιπροσωπείας η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε δηλώσει ότι "η διαμαρτυρία εντάσσεται στο αντίστοιχο Συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών. Οι πολίτες δεν επιχείρησαν να εισέλθουν στο εσωτερικό του Κοινοβουλίου, ούτε και θα είχαν τέτοια δυνατότητα, αφού ελήφθησαν προληπτικά από τη Φρουρά της Βουλής. Οι πολίτες εξήλθαν οικειοθελώς του προαυλίου χώρου, αμέσως μετά τη διαμαρτυρία τους".

Πηγή: skai.gr