Διαψεύδει η κυβέρνηση τα περί ποινής εισφορών στις πρόωρες συντάξεις

Σε κατηγορηματική διάψευση του δημοσιεύματος της εφημερίδας Τα Νέα, που θέλει την κυβέρνηση και τους δανειστές να εξετάζουν το ενδεχόμενο διατήρησης των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, αλλά με υποχρέωση των συνταξιοδοτούμενων να καταβάλουν οι ίδιοι τις εισφορές στο Ταμείο τους έως τα 62 τους χρόνια, προέβη από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

«Διαψεύδω κατηγορηματικά αυτές τις διαρροές. Η ελληνική αντιπροσωπεία για αυτό που παλεύει είναι να μην ισχύσει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος η οποία αν εφαρμοστεί, μέσα σε τρία χρόνια θα έχει εξαερωθεί το 90% των επικουρικών συντάξεων. Αυτή τη μάχη, η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, θα την πάει μέχρι τέλους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, οι αποδοχές για τους πρόωρα συνταξιοδοτούμενους θα μπορούσαν να είναι μειωμένες έως και σχεδόν 27%, με την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα καταβάλλονται τόσο οι εργασιακές όσο και οι εργοδοτικές εισφορές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένα τέτοιο μέτρο θα λειτουργούσε ουσιαστικά ως αντικίνητρο για να περιοριστεί η έκταση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων στις ηλικίες των 55 έως 57 ετών. Σύμφωνα πάντα με το επίμαχο δημοσίευμα, στην εν λόγω κατηγορία βρίσκονται περίπου 100.000 ασφαλισμένοι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, με δεδομένο ότι οι πρόωρες συντάξεις είναι ούτως ή άλλως μειωμένες, η περαιτέρω περικοπή που θα προκύψει από τυχόν εφαρμογή αυτού του σχεδίου θα αφαιρούσε κάθε νόημα από την πρόωρη αποχώρηση από την αγορά εργασίας 
Πηγή: skai.gr - Πηνελόπη Γκάλιου