Ξεκαθάρισμα λογαριασμών για ναρκωτικά η αιτία του μακελειού στον Κορυδαλλό

Διαμάχη για εμπόριο ναρκωτικών, είσοδο ναρκωτικών και εκβιασμό κρατούμενων στις φυλακές κρύβεται πίσω από το χθεσινό μακελειό στον Κορυδαλλό με δυο νεκρούς και 18 τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων σοβαρά, ανάμεσα σε ομάδα Πακιστανών και ομάδα Αλβανών και Αράβων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικονομική διαφορά των δυο πλευρών ήταν 10 χιλιάδες ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, τους δυο Πακιστανούς κρατούμενους σκότωσαν δυο Αλβανοί συγκρατούμενοι τους που είναι ανάμεσα στους τραυματίες.

Ερωτήματα όμως προκαλούν και οι ελλιπείς έλεγχοι στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού, καθώς κατά την έρευνα των ΕΚΑΜ στα κελιά των κρατούμενων της Γ’ πτέρυγας βρέθηκαν 32 αυτοσχέδια μαχαίρια και λόγχες και 30 αυτοσχέδιοι λοστοί!

Στα οφέλη του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου για τη βελτίωση των συνθηκών εγκλεισμού των κρατουμένων, με την απόλυση όσων εμπίπτουν στις ρυθμίσεις του και τη μείωση του υπερπληθυσμού κρατουμένων στα σωφρονιστικά ιδρύματα, αναφέρθηκε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος με αφορμή τη σύρραξη μεταξύ ομάδων κρατουμένων στον Κορυδαλλό την Κυριακή.
Πηγή: skai.gr