Κλείσιμο

Σύλληψη καταζητούμενου ρώσου μαφιόζου στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη στη Νεάπολη της Θεσσαλονίκης ένας ρώσος μαφιόζος που καταζητούνταν με ερυθρά αγγελία της Interpol.

Ο 33χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη μεταφορά, αποθήκευση και κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών.

Της σύλληψης προηγήθηκε πολύμηνη παρακολούθηση, σε συνεργασία με τις ρωσικές Αρχές.

Κατά τη σύλληψή του, ο 33χρονος έδειξε στους αστυνομικούς πλαστά βουλγαρικά έγγραφα, με συνέπεια να σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο μαφιόζος είχε  όνομα ή προσωνύμιο «Αρθούρος», είχε ξεκινήσει την εγκληματική του δραστηριότητα το 2012 στη Ρωσία και είχε καταφύγει στη Θεσσαλονίκη από τις αρχές του 2014. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εντοπίστηκε από τις αστυνομικές Αρχές τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 συσκευές κινητών τηλεφώνων, πλήθος καρτών κινητής τηλεφωνίας (μεταξύ των οποίων εσθονικών και ρωσικών εταιρειών), πιστωτικές κάρτες με στοιχεία άλλων, και μια φορητή κάρτα αποθήκευσης δεδομένων.

Θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Πηγή: skai.gr