Ψύχραιμη και υπεύθυνη η έως τώρα στάση μας, απαντά ο Πανούσης

Η στάση μας στα πρόσφατα γεγονότα ήταν ψύχραιμη και υπεύθυνη, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανουσης, απαντώντας στις αιτιάσεις που διατύπωσαν πρόσφατα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή θέματα όπως οι καταλήψεις δημοσίων κτηρίων, τα Εξάρχεια και η φρούρηση γραφείων κομμάτων και πολιτικών προσώπων.

Με ανακοίνωσή του, ο κ. Πανούσης κάλεσε τα δύο κόμματα να αναλογιστούν τα «στείρα αποτελέσματα της μηδενικής ανοχής και των μηχανισμών βίαιης καταστολής που επέβαλαν» επί των κυβερνήσεών τους.

Σκληρή ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ, που κατηγόρησε τον κ. Πανούση ότι δεν έχει αίσθηση του θεσμικού του ρόλου.

Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, ο υπουργός αντί να αναλάβει τις ευθύνες του γιατί επί μια βδομάδα άφησε ανεξέλεγκτους τους κουκουλοφόρους αντιεξουσιαστές «να καταστρέφουν τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, να αιχμαλωτίζουν την σύγκλητο του ΑΠΘ, να βανδαλίζουν τα μνημεία της Αθήνας, να καίνε περιουσίες πολιτών και να πραγματοποιούν εγκληματικές επιθέσεις κατά γραφείων κομμάτων, δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό του και την κυβέρνησή του για να δικαιολογήσει την απραξία και την ανυπαρξία του, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις όλων των κοινωνικών φορέων».
Πηγή: skai.gr